Elgázoltak egy gyereket, eszméletlen állapotban viszik Vásárhelyre (frissítve)

Elgázoltak egy gyereket hétfőn 12 óra 56 perckor a Budvár utcában. A hétéves kisfiú koponyatraumát szenvedett, bal combcsontja el van törve, kómás állapotban viszik a marosvásárhelyi megyei sürgősségi kórházba – tájékoztatott telefonos megkeresésünkre dr. Domokos Iván, a megyei mentőszolgálat orvosigazgatója.

fotó: Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoport

– A Budvár utca tömbházaival szembeni kisüzletből szaladhatott át a gyerek, aki szabálytalanul kelt át az úton, és elgázolták. Az eset felháborodást keltett az ottlakók, hozzátartozók körében, úgy nézett ki, tettlegességig fajul a dolog, ezért a helyi rendőrség munkatársai is kiszálltak a helyszínre – mondta el portálunknak kérdésünkre Katona Lóránt, a helyi rendőrség helyettes vezetője. A baleset következtében a forgalom egy ideig állt, délután 3 órakor azonban már lehet közlekedni.

Katona elmondta, nem lett a botránynak súlyosabb következménye, mert elég korán kiértek a helyszínre, hogy megakadályozzák a nagyobb bajt. A szóbeszéd szerint talán az autó szélvédőjét vagy ablakát azért sikerült kitörni.

A megyei rendőrség tájékoztatása folyamatban van, amint megtörténik, cikkünk frissül. Mivel a II. Rákóczi Ferenc utcát javítják, a forgalom a Budvár utca irányába van elterelve, ajánlott fokozottan figyelniük mind a gyalogosoknak, mind a sofőröknek.

Frissítés 16 óra 57 perckor

A megyei rendőrség tájékoztatott közleményében arról, hogy a sofőr egy 22 éves kányádi fiatalember, akin alkoholtesztet végeztek, az eredmény alapján nem volt ittas. Mivel a hozzátartozók összegyűltek és a kocsit megrongálták, a rendőrség és a helyi rendőrség is kiszállt a helyszínre.

Elromlott a helikopter

Először mentőautóval vitték volna a sérült gyereket Marosvásárhelyre, de 3 óra körül helikopter érkezett a város fölé, s kérdésünkre meg is erősítette a mentőszolgálat orvosigazgatója, hogy változott a terv, helikopter szállítja a kicsit. Felszállás előtt azonban meghibásodott a jármű, ezért végül a helikopter orvosának kíséretében kellett mentőautóval elvinni a kisgyermeket – közölte dr. Domokos Iván.