Elfutott a rendőrök elől, de azok gyorsabbak voltak nála

Egyetlen nap alatt négy udvarhelyszéki ügyben is bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Hargita megyei rendőrség. Az egyik esetben az elkövető meg is nehezítette a rendőrök dolgát, ugyanis megpróbált elmenekülni az igazoltatás elől, a másik három esetben az alkohol volt az úr.

A szökevény egy 53 éves szentegyházai férfi, akit április 24-én este 10 óra körül a Május 1 utcában állítottak meg, miközben haszongépjárművét vezette. Az igazoltatás előtt azonban az illető elfutott, a rendőrök 200 méterre érték utol, egy épület bejáratánál. Az azonosítás nyomán derült ki, hogy a jogosítványát korábban felfüggesztették, a járműnek pedig sem érvényes műszaki vizsgája, sem kötelező biztosítása nincsen.

Ittas állapotban pedig egy 48 éves zetelaki férfit fogtak el, aki a község területén vezetett egy kvadot, egy 22 éves marosvásárhelyi férfit, aki a kocsijával két parkoló autónak ment neki Udvarhelyen a Függetlenség sugárúton, illetve egy 35 éves férfi Parajdon a Malom utcában esett le biciklijéről és megsérült.