Életre kelnek és megszólalnak a sírkövek

Milyen vers szólal meg a nagykövet sírkövén, hát egy rockerén, vagy egy matematikusén? Szerdán, november 16-án délután 17 órától a művelődési ház kis kiállítótermében kiderül, ugyanis életre kelnek és megszólalnak a régi sírkövek.

Fotó: Dósa Zoltán Facebook-oldala

A „sírköveket“ Dósa Zoltán pszichológus, egyetemi docens, író, a Sírversek. Katasztrófaköltészet című kötet szerzője kelti életre, a sírverseket barátja, Birton László festette fel a kövekre.

„Nem egy ismerősöm szót emelt már az ellen, hogy a temetőinkben a régi sírköveket egyszerűen egymásra hajigálják, méltatlan módon hulladékként kezelik. Nos, én most a tettek mezejére lépek, a magam módján! Nem akarok több ilyen elszomorító képet látni, ezért a Birton László barátommal összegyűjtött kövekről lerázzuk a port, rendszerezzük és kiállítjuk” – írja Dósa Zoltán a Se kép, se hang. Elheverő művészet című kiállításról, melyhez hasonló, tudomásuk szerint még nem volt.

De „ha netalán valaki mégiscsak volt hasonló kiállításon a világ bármely szegletében, az ingyen bejöhet. A többieknek a belépés díjtalan. Irtózatosan várunk!“ – olvasható az író Facebook-bejegyzésében.