Elesett és meghalt egy biciklis Szombatfalván

fotó: Pál Edit Éva

Akadozó forgalom, rendőrség és mentő jelezte, hogy valami baj történt a terelőúton. A mentők ritmikusan pumpálták egy férfi szívét és lesték életjeleit a műszereken, de hiába. Elesett kerékpárjával és meghalt egy középkorú ember – beszélik a bámészkodók a a Nicolae Bălcescu utcában, a Kós Károly Szakközépiskola bejárata előtt. Kiérkezésünkkor beszáll az autóba és elhajt egy férfi, miután a rendőrséggel beszélgetett. Később kiderül a bámészkodóktól, hogy talán ő hívta a mentőket. 

A környéken élők szerint a férfi szombatfalvi volt, életkora 44-45 év körüli lehetett, és szívbetegként élt hosszú évek óta, korábban súlyos műtéti beavatkozáson is átesett, majd jobban lett. – Mondtam, hogy vigyázzon jobban magára – sóhajtja az egyik férfi, maga is kerékpárjára támaszkodva. – Most mondhatom meg a feleségemnek. Nem így kellett volna megmaradjon az emlékezetemben, iskolatársam volt – szomorkodik, miközben a mentősök letakarják az elhunytat és elcsomagolják a berendezéseket.

A rohammentő volt a helyszínen, 50 percen át próbálták újraéleszteni. Már amikor kiértek, be volt állva a klinikai halál, de a munkatársaik a protokollt követve megpróbáltak mindent, hogy megmentsék a férfit, nyilatkozta a megyei mentőszolgálat vezetője, dr. Domokos Iván. 

10.25-kor érkezett a hívás a 112-n, 10.28-ra kiértek a rohammentők, majd egy másik mentőautóval a segítség is, egyből intubálták és 8 fiola adrenalint kapott a férfi, aki nyilvántartott szívbeteg volt, műtéten is átesett a hegek alapján. Meglehet, nem is ült a biciklin, amikor a szerencsétlenség történt, mert a bicikli rajta volt, a testhelyzete nem felelt meg egy biciklizőének. Külsérelmi nyomokat nem észleltek a férfin, a bőrszíne és a kórelőzményei szívleállásra utalnak – tájékoztatott az orvosigazgató. 

A rendőrség járőrei és kriminalisztikai osztályának munkatársai is a helyszínen tartózkodtak, Maria Plumbu sajtószóvivő telefonon közölte, hogy nem közúti baleset történt, a férfi a jelenlegi információi alapján a járdán tartózkodhatott, egyelőre nem ismert az elhalálozás pontos oka.