Eléggé udvarhelyi lett ez a román válogatott

Bukarestben találkozik a román futsal válogatott november 11-én, csütörtökön, hogy felkészülhessen a jövő hét elején rendezendő, Grúzia elleni két találkozóra. A csapat vasárnapig a román fővárosban készül, innen utaznak Grúziába, ahol november 16-án, kedden és 17-én, szerdán játszanak a hazai válogatottal – olvasható a Román Labdarúgó Szövetség oldalán.

Legutóbb, szeptember végén Ukrajnával játszott két barátságos mérkőzést Besztercén Kacsó Endre szövetségi kapitány csapata. Ezek közül egyet Ukrajna, egyet Románia nyert, ráadásul az udvarhelyi csapat egyik vezérének, Kedei Barnának a góljaival.

A román válogatott élére idén augusztusban kinevezett Kacsó már az első kerethirdetésnél nyilvánvalóvá tette, hogy generációváltás következik, és sok székely futsalost szeretne beépíteni a nemzeti csapatba. Az előttünk álló grúz kalandra a legtöbb behívót a székelyudvarhelyi FK játékosai kapták: Andrei Grigoraș kapus, Kedei Barna, Bálint Andor és Balázsi Attila mezőnyjátékosok. Rajtuk kívül korábbi FK játékosokból is összeállna egy sor a pályán, Szőcs László, Hadnagy István és Mánya Szabolcs is a keret tagja. Utóbbi ráadásul másodedzőként is segíti a válogatott munkáját.

Behívót kaptak még: Teodor Lungu (CFR Timișoara), Gică Dospinescu (Luceafărul Buzău), Küsmödi Tamás, Iszlai Richárd (Autobergamo Deva), Paulo Ferreira (Clube Recreativo de Candoso – Portugália), Felipe Oliveira (Jaén – Spanyolország), Vlăduț Dudău (Sportul Ciorăști), George Lepădatu (ASD Active Network – Olaszország). A csapat legfontosabb hiányzója a Paulo Ferreiráház, és Felipe Oliveirához hasonlóan honosított Savio Valadares, akit egy kisebb műtét után várnak vissza.

Illusztráció: a Futsal Romania Facebook-oldal