Elege van a kisdöntőkből az első kört a második helyen záró FK-nak

Szombaton, január 21-én lejátszotta az alapszakasz oda- és visszavágókból álló, első körének utolsó mérkőzését a Futsal Klub Székelyudvarhely a városi sportcsarnokban a pontvadászat utolsó helyén álló kolozsvári Clujana ellen.

Ahogy számítani lehetett rá, a szezon során nem most találkoztak a legnagyobb ellenállással Jakab Zoltán tanítványai, és közönségük örömére már a harmadik percben megkezdték a gólgyártást Miklós Tamás révén. Bálint Andor a hatodik percben szerezte meg a másodikat, Kanyó Szilárd a kilencedikben a harmadik, majd a tavalyi tökéletes mérleggel bajnoki címet szerző u19-es csapat egyik meghatározó tagja, a felnőtt csapatba idén beépített Péter Miklós is betalált a tizedikben, ekkor már 4–0-ra vezetett az FK. A következő öt percben ötöt vágtak a hazaiak, majd kicsit ki is engedtek az első félidő hajrájára, így a kolozsváriak is szereztek két szépítő találatot, 9–2 állt az eredményjelzőn a félidő lefújásakor.

A második játékrészben sem adták alább Kanyóék, és miután visszaálltak a pályára, éppen ő volt az, aki megnyitotta az udvarhelyi gólcsapot, három perc alatt hármat vágott. Ezt további hét FK találat követte, míg a kolozsváriaknak ebben a félidőben már a szépségtapaszt sem sikerült meglőni, így 19–2 arányban nyertek a hazaiak.

A bajnokság egy hétfordulós kiegészítő körrel folytatódik, amely során a még versenyben lévő 7 csapat 1-1 újabb találkozót játszik mindenkivel, itt már nem rendeznek oda- és visszavágókat. A hét forduló után kialakuló végső sorrend első két helyezettje alanyi jogon játszhat majd elődöntőt a tavaszi rájátszás során, a 3-6. helyezettek a másik két elődöntős helyre pályáznak majd.

Az alapszakasz oda- és visszavágóit az FK a második helyen zárta, ezt kellene megőrizniük a következő hét fordulóban, hogy mindenképpen ott legyenek az elődöntőben.

Így zárult az alapszakasz első köre:

„Szeretnénk megőrizni a második helyünket, ami a fő célunk ebben az idényben. Nagydöntőt akarunk játszani, elegünk van a kisdöntőkből” – nyilatkozta még a szombati mérkőzést megelőzően Jakab Zoltán, a csapat edzője a Román Labdarúgó Szövetségnek hozzátéve, hogy „olyan sokszor lettünk harmadikok, hogy a szezon elején az emberek már azzal viccelődnek, hogy a dobogó utolsó helye már a mi csapatunknak van fenntartva”.