Eldőlt: így fog kinézni a második félév

A megbeszélések után Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter azt nyilatkozta, az országos vizsgák időpontja nem változik, vagyis a nyolcadikosok képességfelmérő vizsgáját június 22-e és 25-e között, az érettségit pedig június 28-a és július elseje között tartják meg. Számukra nem módosul a tanév szerkezete: a tavaszi vakációjuk április 2-a és 11-e, valamint április 30-a és május 9-e között lesz, április 12-e és 29-e között online vesznek részt minden oktatási tevékenységen.

A többi osztály számára a tavaszi vakáció április másodikától május 4-éig tart, a kedden bejelentettek szerint. Számukra egy héttel lerövidül a második félév. Az előkészítő, az I-VII., valamint a IX-XI. osztályok tanulói számára június 18-a helyett június 25-én ér véget a második félév. Tananyagpótló órákra nem lesz szükség, félévi dolgozatokat ugyanis nem írnak a tanulók, és csökkentették a félévi lezáráshoz szükséges jegyek számát, magyarázta a tárcavezető.

A szakmunkásképző iskolák tanulói számára változatlanul 37 hetes marad a tanév, esetükben lemondanak az Iskola másként hétről, írja az Agerpres.

Csütörtök reggel még semmi sem volt biztos a második félévvel kapcsolatban, erről bővebben itt írtunk.