Eldőlt, hogy milyen színekben indul Gálfi és csapata

archív felvétel

Nem titkolóznak tovább: a Szabad Emberek Pártjának (POL) listáján indulnak a helyhatósági választásokon a Gálfit támogató tanácsosjelöltek, és maga a polgármester is, aki korábban függetlenként tervezte indulását. Az eddig csak szóbeszéd szintjén emlegetett hírt Ember Attila, a polgármester tanácsadója erősítette meg, miután írásos meghívót kaptunk a párt megyei szintű sajtótájékoztatójára.

A levélben Gálfi Árpád már a POL székelyudvarhelyi polgármesterjelöltjeként szerepel, az MPP-ből vele egyidejűleg menesztett Rákossy Botond pedig a megyei elnöki tisztségért indul az RMDSZ-es Borboly Csaba és az EMSZ-es Mezei János ellenében. A meghívó harmadik aláírója – a POL megyei elnökeként – az a Bajkó László, akit az RMDSZ 2016-ban jelölt gyergyói polgármesternek, de végül visszaléptettek az MPP-vel kötött háttéralku miatt.

Gálfit nem sikerült elérnünk, de kérdésünkre Ember Attila elárulta, hogy miért döntött végül a POL mellett a független jelöltség helyett. – Tudomásunk van arról, hogy vannak más Gálfi Árpádok az országban, akiket (a politikai ellenfelek) nagy pénzösszeggel győzködnek, hogy udvarhelyi személyit csináltassanak, és függetlenként induljanak. Ezzel meg akarják téveszteni a választókat, ahhoz hasonlóan, ahogyan négy évvel ezelőtt Buta Leventével próbálkoztak – magyarázta. (sz.m.: Azt, hogy Gálfi Árpádok kerestetnek, a néppártosok már márciusban meglebegtették.)

A más pártlistán való indulás különben annak a fejleménye, hogy a Gálfiék által alapított Székelyudvarhelyért Párt bejegyzése már nem lehetséges a határidő előtt, és a Néppárt listáján több okból sem akartak indulni.

További részleteket az említett sajtótájékoztatón fognak bejelenteni, amely Csíkszeredában lesz augusztus 14-én, pénteken 12 órától.