Eldőlt: a feljutásért fog küzdeni az SZFC

Ismét Antal gólja döntött, fotó: illusztráció/GÁL ELŐD

A román húsvét miatt elég foghíjas volt április utolsó előtt hétvégéjének programja. A székelyudvarhelyi csapatok közül csupán az SZFC lépett pályára még pénteken, április 22-én 17 órától Szentgyörgyön, a Sepsi OSK második számú csapata ellen, akik a harmadosztályú labdarúgó bajnokság rájátszásában még veretlen udvarhelyiek mögött a negyedik helyen állnak.

A Mihai Ianc vezetőedző által pályára küldött AlbertKilyén, Berkeczi (Marucza, 62.), Merdariu, Criștiu, Savin (Bobea, 79.), Guță (Bálint, 79.), Simó (Manole, 62.), Petra, Antal, és Botorok (Nisipeanu, 46.) összeállítású csapat nem is bízta a véletlenre a sorsát, és Petra lövésének köszönhetően már az 5. percben majdnem megszerezte a vezetést. Ami akkor nem, összejött a 40. percben, amikor Savin szerzett labdát az ellenfél tizenhatosától nem messze, majd a kiugró Antalt indította, aki a hosszú felső sarokba lőtt megszerezve a vezetést az SZFC-nek.

A második félidőben mindkét csapat előtt akadtak gólszerzési lehetőségek, a szentgyörgyiek hálóőre például a mérkőzés hajrájában több alkalommal is bravúrral hárított, így maradt a 0-1-es végeredmény az SZFC javára.

A csapat győzelmével továbbra is vezeti a pontvadászatot, és elegendő távolságra került a tabella harmadik helyén álló barcarozsnyóiak előtt, hogy biztossá váljon, a rájátszás végén ott lesznek csoportjuk legjobb két csapata között, így a rájátszást követő osztályozó mérkőzéseken megküzdhetnek a másodosztályba való feljutásért.

A hétvégén

a Székelyudvarhelyi FC nagy lépést tehet csoportjának megnyerése érdekében is, hiszen a második helyen álló, tőlük hét ponttal lemaradó Pucioasa vendégei lesznek, és egy győzelem esetén a hátralévő négy fordulóra már 10 pontos előnyt alakíthatnak ki. A találkozót a Román Labdarúgó Szövetség előzetes menetrendje szerint április 30-án, szombaton 17 órától rendezik.

Az SZFC találkozóján túl is tombolni fog a sportélet, igaz, csapataink főleg idegenben meccselnek hétvégén. A SZFC-hez hasonlóan, a Román Kézilabda Szövetség előzetes menetrendje alapján szombaton lép pályára a Bölények Ligájába való indulási jogát már kivívó Városi Sportklub felnőtt férfi kézilabdacsapata Segesváron.

Ugyanígy idegenben lépnek pályára női labdarúgóink is, ők Temesváron vasárnap, május 1-én 11 órától. A női labdarúgó bajnokság rájátszásának tabelláján előttük álló temesváriak legyőzése esetén, Székely János együttese megelőzné házigazdáját, bár elég rossz ómen a két együttes első rájátszásbeli mérkőzése, amelyen Teo Meluță és csapata 0-5 arányban verték meg a hazai pályán játszó Vasast. Az udvarhelyi együttes második számú csapata egy nappal korábban, április 30-án 11 órától a megyei rivális FK Csíkszeredát fogadja a másodosztályban.

A Hargita Kézilabda Klub és a Futsal Klub Székelyudvarhely ezen a héten nem lépnek pályára, előbbi május 8-án folytatja a másodosztályos női kézilabdabajnokságot, utóbbi május 3-án, kedden lép pályára Temesváron az idei futsal bajnokság első bronzmeccsen párharcában, amelynek visszavágóját egy héttel később rendezik Székelyudvarhelyen.

Más sportágak többnapos versenyeiből sem lesz hiány hétvégén, csütörtökön a csapatok bemutatójával elrajtol az idei Hargita Rali, amelyről ide kattintva olvashatsz többet, míg Vásárhelyen Európa legjobb teqballosai mérkőznek meg férfi és vegyes páros kategóriákban április 29. és május 1. között. A résztvevők között több székelyudvarhelyi játékosért szoríthatunk, például a világbajnoki döntős Ilyés Szabolcsért és Györgydeák Aporért.