Elballagott Zalán!

A főgyakornokunk a Pedagógiai Elméleti Líceumban végezte középiskolai tanulmányait.

Mottó: Ha veled van a fejed, soha nem vagy egyedül!

Kicsi Balán elzallagott! – kábé ennyire kapott napszúrást Emőke az Udvarhelyi Hirportál munkatársa a Peda kicsengetési ünnepségén. Hálistennek, hogy végre megjött a nyár, vele a kicsengetések és az első napszúrások időszaka.

Hamarosan érettségizik Zalán, és ezzel vége a stresszes látogatásoknak, hogy úristen, mi legyek, ha nagy leszek. Pedig nem kell másnak lennie, mint Zalánnak. Mert pont így jó.

Sata Zalán, portálunk főgyakornoka tehát elballagott. Tizenegyedikben jött először Ivácsony Zsuzsa tanárnő javaslatára, akitől már jó sok szuper lógjvelünkös diákot kaptunk.

De ilyet, mint Zalán, aki két méter kreativitás és csavaros gondolkodás, és a Lógj velünk! újságíróképzésünk leghűségesebb, legkitartóbb résztvevője, egyet sem. Emlékül és ajándékul megörökítjük képben és szövegben a ballagását.

Mivel a keresztény, konzervatív kultúra fontos nekünk,

ez a ballagás is a Gaudeamus igitur klasszikussal kezdődött,

a diákok kivonultak a főépületből és leültek egy fából készült szín alá. Péter Júlia angol szakos tanár kezdte az útravaló csomagolást. Elsőként egy bögre kávét kaptak, és azt a jókívánságot, hogy mindig legyen tele életük csészéje szeretettel.

Másodikként Székely Gyula igazgató mondott egy történetet két szerzetesről, akik Isten keresték a világ végén, mert azt a tanácsot kapták, hogy oda menjenek, ahol az ég a földdel összeér.

Keresték az ajtót, amin átlépve meglelik, ezért keresztül-kasul bejárták a világot, míg végül otthon találták meg. Még egy Martin Luther King idézetet is csomagolt az igazgató, akinek – itt kell nevetni! – „több rossz viccét nem kell meghallgatniuk” a végzős diákoknak:

Ne maradj le a végéről!

Most havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fizess elő az és segítsd az uh.ro működését.
Lépj be a kapun a hozzászólások megjelenítéséhez. Már előfizető vagy? Itt tudsz belépni.

Korábbi képriportok