Egyszerre két kiállítást nézhetsz meg a múzeumban

A magyar kultúra napja alkalmából szervezett rendezvénysorozatra két új kiállítással készül a Haáz Rezső Múzeum. Az online megnyitók után mindkét tárlat látogathatóvá válik.

Szerdán, január 20-án, 18 órától lesz a „Töviseken át…” Fejezetek a székelyudvarhelyi Református Kollégium 350 éves történetéből című kiállítás online megnyitója, melyet a Haáz Rezső Múzeum Facebook-oldalán lehet majd követni. A kiállítást a Refi 350. évfordulója alkalmából szervezik meg, amelyet a járványhelyzet miatt egészen mostanáig voltak kénytelenek halasztani a szervezők.

Az online megnyitón köszöntőt mond Gálfi Árpád polgármester, Tőkés Zsolt iskolaigazgató, online tárlatvezetést tart Szász Hunor történész, muzeológus, a kiállítás kurátora. Közreműködnek továbbá a Székelyföldi Filharmónia és a Riverenza Régizene Együttes tagjai.

A kiállítást az online megnyitó után, csütörtöktől a múzeum alsó szintjén lehet megtekinteni.

Csütörtökön, január 21-én 19 órától a Festészeti kiállítás Haáz Rezső munkáiból című kiállítás megnyitója lesz az online térben,  ugyancsak a múzeum Facebook-oldalán, ahol Veres Péter, a kiállítás kurátora és Haáz Sándor, a festő unokája beszélget. A kiállítás létrejöttében közreműködött a Haáz család, Lázár Imre, Vass Dénes és a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium.

A kiállítás péntektől március 10-ig lesz látogatható a múzeum fenti termeiben.