Egymás után két baleset volt a Kalondán

Állt a sor a Kalondán szerda délben. Fotó: Toth Andrea (Facebook)

Közúti eseményekben gazdag volt szeptember 14-e és 15-e a rendőrségi jelentések alapján. Amíg kedden biciklist gázoltak meg ittas sofőrt fogtak, szerdán két, személyi sérüléssel járó baleset volt.

Mindkét autós baleset a Kalondán történt, két óra sem telt el közöttük. Az első délelőtt negyed 11 tájékán volt, amikor egy 27 éves Farkaslaka községbeli nő Korondról hazafelé tartva nekiment egy gödört jelző bójának az út jobb szélén, majd egy fának csattant autójával. A sérült sofőr nem volt ittas állapotban.

Délben pedig szintén egy Farkaslaka községbeli, 42 éves nő balesetezett: előzés közben ütközött egy szemből érkező haszongépjárművel, amelyet egy vele egykorú marosvásárhelyi férfi vezetett. Ebben az esetben is a női sofőr sebesült meg.

Az elütött biciklis egy székelykeresztúri 68 éves férfi, a szerencsétlenség kedd reggel 8.45 körül történt a város területén. Egy 27 éves Maros megyei férfi haszongépjárművével gázolt el egy, vele egy irányba tartó idős bácsit. A vétkes sofőr nem volt ittas állapotban, a biciklis megsérült.

Etéden egy 40 éves Szentábrahám községbeli férfit kaptak rajta ittas vezetésen, 0,46 mg/l alkoholt fújt a szondába kedd este 18.42-kor. Később a keresztúri egészségügyi központban vért is vettek tőle, ellene is eljárás indul.