Egykori játékosai ellen játszik a VSK

A székelyudvarhelyi kézilabdacsapatnak a Balázs Botondot és Szász Elődöt is soraiban tudó Suceava lesz az ellenféle október 1-jén, szombaton 17 órától a Bölények Ligája következő, hatodik fordulójában. Igaz, Boti a sérülése miatt nem fog pályára lépni, viszont az egykori SZKC szélső, Csog Vencel is a csapatot erősíti, ráadásul annak egyik legeredményesebb játékosa az idei szezonban.

Különösen fontos lenne a Bölények Ligája utolsó helyén álló Székelyudvarhelyi Városi Sportklub jó szereplése, hiszen öt forduló után továbbra is első pontjaik megszerzéséért lépnek pályára, miután az elmúlt fordulóban a Temesvári Poli ellen veszítettek 35-29-re.

Hosszú pihenő után következett a Poli

szeptember 24-én, szombaton és bár a mérkőzés elején vezetett, majd ezt követően is nagyon jól tartotta magát meccsben 25 percen keresztül Sipos Lóránt együttese, az első félidő hajrájában 13-13-ról öt perc alatt 17-13-ra alakult a félidei állás.

Sajnos innen a második játékrészben nem volt visszaút az udvarhelyieknek, főként, hogy a hazaiak tapasztalt kézilabdázói: Sadoveac, Fenici és Marjanovics elemükben voltak, hárman összesen 22 találatig jutottak. Így is tartották magukat többnyire Putnoky Szabolcsék – ő kilenc góllal a legeredményesebb udvarhelyi játékos lett – de ez arra volt elég, hogy ne legyen jelentősen nagyobb a gólkülönbség a két csapat között.

A bajnokság állása

Öt elveszített mérkőzés után tehát jöhet Suceava, akik idén kettőt nyertek, és ezzel a bajnokság kilencedik helyén állnak. Az említett udvarhelyiek mellett olyan játékosok is pályára lépnek, mint a veterán Răzvan Gavriloaia, aki a Dinamo színeiben egykoron a Bajnokok Ligáját is megjárta, vagy a Metalburgtól igazolt grúz válogatott Irakli Kbilashvili.

Kiemelt fotó: archívum/GÁL ELŐD