Egyhetes wellness a családnak

A Családok hetét augusztus 8. és 12. között szervezi meg Székelyudvarhelyen és környékén az Udvarhelyszéki Anyák Egyesület. A rendezvény célja a közösségépítés, találkozás és feltöltődés.

Az első nap

helyszíne az Artera Alapítvány székhelye, amit Kadicsfalván, a 31. szám alatt találsz meg, itt három programon vehetsz részt: 18 órától lesz a megnyitó, ahol Lőrinczi-Vass Zsuzsánna unitárius lelkész ünnepi gondolatait hallhatod, majd 18 óra 30 perctől hordozós piknik veszi kezdetét egyidőben a „Dr.” Anyu a családban, avagy szelíden gyógyulni illóolajokkal című programmal, ahol Barabás Mónika doTerra wellness szaktanácsadó fog beszélni.

A második nap

eseményei a Civil Teremben fognak lejátszódni, ezt Székelyudvarhelyen, a Kossuth Lajos utca 20. szám alatt találod meg. Ezen a napon két programmal készülnek: 17 órától indul Válaszkészség határok nélkül?! című esemény, amin Deé Ágnes pszichológus, pár- és családterapeuta, tanácsadó fog előadni, majd 18 óra 30 perctől dr. Veiszenbacher Ildikó szülész-nőgyógyász főorvos fog oktatni a mellrákszűrés és más szűrővizsgálatok fontosságáról, a korai menopauzáról, ennek buktatóiról és a várandósság alatt jelentkező rosszindulatú daganatokról.

A harmadik napon

négy dolog lesz műsoron az Artera Alapítványnál: 17 órától ott lehetsz a Babaváró – Család született találkozón, majd fél óra múlva Fülöp Csilla gyógyszerész Gyógyszerek a háztartásban előadásán. Később, 18 óra 30 perctől gyermekmeséket, 19 órától pedig felnőttmeséket hallhatsz Bedőházi Beáta mesemondótól, eközben Szabó-Miklós Zsuzsánna kézműves foglalkozást biztosít a piciknek.

A negyedik napra

csak egy dolog van ütemezve, egy Legendás családi kalandozás mini Erdélyben, ami 16 órától a Mini Erdély Parkban és a Borvíz múzeumban lesz megtartva.

Az ötödik napon

való részvételhez ugyancsak az Artera Alapítványhoz kell ellátogatnod, a nap első fele a Gyerekeink fogápolása címet kapta, 17 órától dr. Nagy Réka Laura fogorvostól sajátíthatsz el infókat, 18 óra 30 perctől pedig az Én-idő szülés után. Nézz szeretettel a tükörbe! nevezetű, Ferencz Judith által vezetett interaktív beszélgetés kezdődik.

Fotó: Hodgyai-Lőrincz Eszter