Egyéves gyerek is megfertőződött

Szombatig 367 koronavírussal fertőzött személyt regisztráltak Románia területén. Péntek óta tehát 59 új megbetegedést igazoltak vissza, az új páciensek életkora 1 és 74 év közötti – jelentette be március 21-én a Stratégiai Kommunikációs Csoport.

A 367-ből 52 már gyógyultnak minősül, és kiengedték a kórházból (36 Temesváron, 11 Bukarestben, 3 Krajován, egy-egy személy Konstancán és Jászvásáron volt beutalva).

Tizennégy beteget ápolnak jelenleg intenzív osztályon, hárman súlyos állapotban vannak. Összesen 4207 személy van intézményes karanténban, esetükben folyamatban van a kivizsgálás. További 55.198 személy tartózkodik otthoni elkülönítésben, orvosi felügyelet alatt.

Eddig 8915 tesztet vizsgáltak ki, ebből 40-et magán egészségügyi intézményekben.

Mostanig 117 bűnügyi kivizsgálás indult a járványügyi szabályok megsértése miatt, és 329 személyt büntettek meg a karanténra vonatkozó intézkedések megszegéséért.

A koronavírus terjedésének romániai és udvarhelyszéki helyzetéről gyorshírekben tájékoztatunk, ugyanakkor élő hírfolyamot indítunk minden nap, amelyben megtalálhatók az aznapi információk az országos és helyi intézkedésekkel kapcsolatos tudnivalókról, illetve a vírus terjedésének mértékéről. Március 21-ei híreinket itt találja.

Kérjük olvasóinkat, hogy vegyék komolyan a vírusveszélyt, tartsák be a hatóságok ajánlásait, határozatait. A megelőzés érdekében maradjanak otthon. Amennyiben feltétlenül szükséges elhagyniuk az otthonukat, tartsanak másoktól két méter távolságot. Mossanak gyakran és alaposan kezet. Ne essenek pánikba, de kövessék a fejleményeket és tegyenek meg mindent, ami egyénileg lehetséges a betegség terjedésének elkerülése érdekében. A külföldről hazaérkezők vonuljanak önként otthoni karanténba. Vigyázzunk magunkra és egymásra!