Egyenes ágon elődöntős Udvarhely

Két nap alatt a bajnokság végkimenetelének szempontjából két nagyon fontos mérkőzést játszott le a Futsal Klub Székelyudvarhely, hiszen nem kevesebb volt a tét, mint az alapszakasz második helyének megszerzése, és így az egyenes ágon történő bejutás az idei bajnoki elődöntőkbe.

Elsőnek még kedden, március 28-án jöhetett a Temesvár. Azaz az FK mehetett, hiszen idegenben játszottak Jakab Zoltán játékosai, akik így sem illetődtek meg, és már az első félidőben Alan és Kedei révén háromszor is eredményesek voltak. A második játékrészben felkapaszkodott 1 gólra a Temesvár, de az utolsó tíz percben hiába rohamozták az udvarhelyiek kiapuját, 2-3 maradt az állás.

Így a második helyről várhatta utolsó hazai alapszakaszbeli meccsét a csapat, amelyet az a Deva West ellen játszott március 30-ának estéjén a városi sportcsarnokban a csapat, amely az idei évben egyszer már megnehezítette az FK dolgát, de még jobban felborzolta az udvarhelyi közönség kedélyeit.

Most azonban nem volt kérdés,

és ugyan nehezen nyíltak meg a gólcsapok, majdnem negyedórát kellett várni az első találatra, Iszlai góljára, utána felszabadult a csapat. Jött még az egyenlítés a Gálfi Artúrt is foglalkoztató dévaiak részéről, ezt három hazai találat követte a félidőt jelentő sípszóig.

A fordulás utáni néhány perces tapogatózást aztán ismét a hazai csapat törte meg, amelyik Balázsi Attila, Bálint Andor és Miklós Tamás révén háromszor talált be 2 perc alatt, majd még egy ennyiszer a mérkőzés végéig.

10-3 arányú győzelmével az FK bebiztosította a második helyét, és mivel a Temesvári CFR 3–2-re nyert a Dévai Autobergamo otthonában, eldőlt, hogy már meg sem előzhetik az udvarhelyieket a tabellán, az utolsó forduló eredményétől függetlenül elődöntőt játszanak a bajnokság végjátékában. Utolsó alapszakaszbeli bajnokiját a Luceafărul Buzău ellen játssza Jakab Zoltán együttese hétfőn, április 3-án.