Frissítve: Mégsem egymagában balesetezett

Közúti baleset történt délután fél 4 körül Udvarhely és Szentlélek között, a 13A jelzésű országúton – tudtuk meg az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportból. A baleset helyszínéről fényképező és kommentelő sofőrök nem tudtak többet az eset körülményeiről, csupán annyi látszott, hogy egy Skoda márkájú személygépkocsi egy kanyarban az út szélén kötött ki.

A részletekről Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőt kérdeztük, aki elmondta: még nem világos, hogy milyen okból sodródott le az útról a jármű, de sofőrje, a 63 éves székelyudvarhelyi G.A. megsérült, és mentő szállította a városi kórházba. A forgalom körülbelül egy órát állt a baleset miatt. Gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indít eljárást a rendőrség.

Frissítés (április 19.):

A nyomozás előrehaladott fázisában felmerült a cserbenhagyás lehetősége, derült ki a Hargita megyei rendőrség honlapján pénteken közzétett hírből. A rendőrök megállapították azt, amit a Facebookon az áldozat sógoraként bemutatkozó Elemér István és a portálunkat megkereső Hantz Péter szemtanú is állított: egy kamion szorította le az úttestről az áldozatul esett autót, és elhagyta a baleset helyszínét.

A szemtanúk egy fát szállító kamionról, illetve egy kék kamionról is említést tettek, amellyel útközben találkoztak, de nem kezelhető tényként, hogy ezek lettek volna az elkövetők.

Hantz telefonon elmondta, elsőként érkezett a baleset helyszínére, az autóban ülő férfit sokkos állapotban, súlyosan megsérülve találta. Az úttesten levő féknyomok, valamint az autó oldalán levő ütésnyomok szerinte arra utalnak, hogy egy szemből jövő kamion áttérhetett arra a sávra, amin az áldozat haladt, oldalról erősen megütötte, és a személyautó sofőrje már az ütközés következtében elveszíthette öntudatát, így hagyta el az úttestet. A szemtanú egy arra haladó mentőautót intett le, és a mentősök is megjegyezték, hogy láttak egy furcsa, megütött kamiont.

Hantz Péter azt mondta, azért kereste meg szerkesztőségünket, hogy ne terelődjön kizárólag az áldozatra az elkövetés terhe lévén, hogy a személyi sérülés mellett anyagi kár is keletkezett a balesetben.

A rendőrség körözi a kamionsofőrt, akit a testi sértés mellett a helyszín elhagyása miatt is felelősségre vonhatnak.

Kiemelt kép: Janó Csaba