Egy utolsó, nagyon vékony szalmaszál maradt

Nem volt biztató a Városi Sportklub kézilabdacsapatának helyzete, ami a Bölények Ligájában való bennmaradást illeti, mégis nagy téttel bírt a Suceava elleni szombaton, február 25-én rendezett bajnoki. Egy győzelem esetén tovább reménykedhetett volna az udvarhelyi gárda, ellenkező esetben már csak utolsó, nagyon vékony szalmaszál maradt.

Balázs Botond (97-es számú mezben) és a Suceava érkezett a csarnokba, fotók: GÁL ELŐD

Amiatt is egy különleges meccsnek néztünk elébe, hogy Balázs Botond, és Csog Vencel is visszatértek egykori sikereik helyszínére, a városi sportcsarnokba, bevonulásukat hatalmas tapssal fogadta az udvarhelyi közönség.

Az első félidő többnyire kiegyenlített teljesítményeket hozott, hol a hazaiak, hol a vendégek vezettek, és legtöbbször döntetlent mutatott az eredményjelző. A félidő derekán sikerült ellépnie Suceávának, és kialakítania az addig legnagyobb, háromgólos előnyét, de a játékrész végére Putnoky és Dedu góljaival sikerült felzárkóznia Sipos Lóránt tanítványainak, így mindössze

egygólos vendég előnyről indul a második félidő.

Az addig nagyon halovány teljesítményt nyújtó suceavai kapus, Darius Makaria elkezdett ihletett formában védeni, udvarhelyi szempontból a legrosszabbkor, hiszen ahelyett, hogy esélye lett volna kiegyenlíteni, esetleg átvenni a vezetést a hazaiaknak, Suceava – mivel a támadásaik nagy része góllal végződött – 4-5 gólos előnyt kapart össze a végjátékra. Putnoky, Ramos majd Komporály ziccerét is hárította Makaria, jött is a hazai időkérés.

A kupaktanács után is Suceava volt az első gól szerzője, és ugyan a következő udvarhelyi támadás is fantáziátlan volt, Angelo egy hatalmas átlövésgóllal szépített, amitől egy kicsit meghozta a hazaiak kedvét is. Ennek ellenére is minden udvarhelyi gólra volt válaszuk a vendégeknek, általában könnyen áttörték a védőfalat, ha mégsem, egy-egy klasszismegoldást mutattak be, vagy egy nagyszerű lefordulás után, vagy egy talpról, a védők lábai között eleresztett lövéssel találtak be Orbán Szilárd kapujába.

Hat volt a különbség, és tíz perc hátra, amikor egy újabb időkérés után érkeztek vissza a pályára a csapatok. Fent volt a bírók keze, lőnie kellett a VSK-nak, de Milosevic bombája a falban kötött ki, és ahogy felfutott védekezni Sipos együttese, Ferenczit a bírók szabálytalannak látták, kiszórták 2 percre, majd nem sokkal később Milosevic a VSK számára megítélt büntetőt is a kapufára vágta. El is dőlt a mérkőzés, amelyet Suceava 34-28 arányban nyert meg. Ez volt zsinórban

a harmadik nyerhető, de elveszített meccse

az udvarhelyi csapatnak, amely így nagyon nehéz helyzetbe hozta magát. Öt fordulóval a Bölények Ligája idei kiírásának vége előtt 14 pont a hátrányuk a bennmaradást érő 12. helyen álló Vasluihoz képest. Mivel 5 mérkőzésen maximálisan 15 pont szerezhető, a VSK-nak minden további mérkőzését nyernie kellene, Vasluinak meg minden további mérkőzését elveszítenie, hogy a két csapat helyet cseréljen a tabellán, és az udvarhelyi együttes jövőre is ott lehessen az elsőosztályos pontvadászatban.

A csapat a menetrend szerint a következő hétvégén Focșani otthonában játszik, következő hazai mérkőzésük három hét múlva, március 18-án esedékes, ekkor az Andrei Mihalceával felálló Steaua Bukarestet fogadják.