Egy új esetet sem jegyeztek a városban

Május 21-én este „átfestették” a kórházat, annak örömére, hogy a város lassan kizöldült.
Fotó: Sándor Botond László / a városi kórház Facebook-oldala

Helyi, megyei és országos szinten is többnyire folyamatos csökkenésben vannak a járványügyi számok. A székelyudvarhelyi kórházban tovább csökkent a kezelt fertőzöttek száma, 35-en fekszenek bent, az intenzíven már csak hárman. A fertőzöttségi mutató 0,6-ról 0,52-ra csökkent, miután egyetlen új esetet sem igazoltak a város területén.

A megyében négy új esetet jegyeztek, és a többi kórházban is zuhanóban a betegek száma: egy hét alatt felére, százról ötvenre esett, míg április közepén még a kétszázat súrolta. Az utóbbi 24 órában enyhén nőtt a karanténba/elkülönítésbe helyezettek száma.

Egyébként minden megye az országban stabilan 1 ezrelék alatt van, a napi új esetek száma is mindenhol 25 alatti, kivéve Bukarestet, ahol negyven körüli. Országos szinten már egy hete ezer alatt a napi esetszám, szerdán a keddihez hasonló, 379 az érték. A kórházi betegek és a karanténba/elkülönítésbe helyezettek száma is csökkenőben van.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi kórház május 26-án, szerdán közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen