Egy udvarhelyi és egy keresztúri átjárón is elütöttek egy-egy nénit

Nem csak csütörtökön, szerdán január 18-án is elgázoltak egy, az átjárón átkelő székelyudvarhelyi gyalogost – írják a Hargita megyei rendőrség közleményében. Eszerint egy székelyudvarhelyi utcában délelőtt 10 órakor egy 47 éves helyi férfi személygépkocsijának vezetése közben elütötte a szintén helyi 65 éves hölgyet, aki szabályosan kelt át a kitáblázott gyalogosátjárón. Az ütközés következtében a nő testi sérüléseket szenvedett, ezért a székelyudvarhelyi városi kórházba vitték ellátásra.

Hasonló eset történt ugyanezen a napon Székelykeresztúron is, 13 óra 5 perckor értesítették a rendőrséget, itt egy 85 éves sofőr ütött el egy 73 éves nőt ugyancsak az átjárón. Az érintettek mindketten székelykeresztúriak, a sérültet ebben az esetben is orvosi ellátásban kellett részesíteni.

A rendőrség közleménye alapján mindkét esetben megszondáztatták a volán mögött ülő személyeket, és mindkét esetben negatív eredményt mutatott ki a teszt. A vétkesek ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés bűntette miatt indul eljárás.

Az ilyen események bekövetkezésének elkerülése érdekében a rendőrség javasolja, hogy a gyalogátkelőhelyek közelében a sofőrök tartsák be a sebességkorlátokra vonatkozó jogszabályokat, és vezessenek figyelmesen.

A kiemelt kép illusztráció