Egy szál fecskében vette át a wellnesst Borboly

Ma egy kellemesebb munkanapom van, hisz ezt vállaltuk, ezt vállaltam…

Ismét megmutatta a publikumnak a bugyikáját megyénk első embere és influenszere. A többi élőjéről nem szoktunk tudósítani, de ezeket a fürdőbugyis közvetítéseket, mint például a nyári lubickolása a városi strandon, nem tudjuk megúszni – hehe –, mert ezeket küldik az olvasóink a mémekkel együtt. 

Borboly Csaba a nyári udvarhelyi kiruccanása után ezúttal egy szál fecskében jelentkezett be Facebook-oldalán a borszéki Fontana fürdőből, ami 12 éve épül minisztériumi, megyei és helyi erőforrásokból, megnyitását idén nyárra ígérték februárban, most pedig december közepére jósolják. 

A hétfő reggeli élő felvétel úgy kezdődik, hogy elnök úr hosszú másodperceken keresztül várja a wellness előtt, hogy magunkhoz térjünk a látványától. Fürdőgatyában, gumipapucsban, türkiz strandtörülközővel a vállán áll kitartóan a havazásban, majd behatol az épületbe.

Az épület elég jól néz ki, Borbolynak is nagyon tetszik. Odabent – felöltözve – várja Mik József polgármester, hogy végigvezesse elnök urat az épületen. A polgi is eléggé zavarban van, nevetgél és figyelmezteti Borbolyt, hogy vigyázzon. De elnök úr nem vigyáz, 1:45 után hopsz, neki is megy fejjel az üvegajtónak. 

Az események 21 percen keresztül folytatódnak: a tanácselnök tusolás után megmártózik a 32 Celsius fokos élménymedencében. Kiderül, hogy a törülközője másik fele pálmalevél-mintás, mert most fordítva veszi fel, hogy esőerdei Batmanként vonuljon vele. A finn szaunát is kipróbálja – az infra- és a gőzkabin még nincs bekapcsolva. Vagy de. Szakértő mozdulatokkal megöntözi a köveket, és aztán otthagyja őket magukban gőzölögni. 

Hideg vizet zúdít kis dézsácskából a fejére, meg se érzi, tovább megy, miközben interjút készít a polgármesterrel. Megtudjuk belőle, hogy a 9 millió euró körüli összegből felépült létesítmény 800-1000 fő befogadására lesz alkalmas. Belül Makovecz, kívül székely. Lesz benne munkahely meg gyógykezelés is – idővel. Háromórás turnusokra lehet jegyet váltani, ez körülbelül 50 lejbe fog kerülni a felnőtteknek, lesznek gyerekeknek és csoportoknak szóló kedvezmények is, valószínű bérletet is adnak, ha valaki hosszabb időt töltene a fürdővárosban, de ez még kidolgozás alatt van. 

Jól tette Borszék, hogy kölcsönt vett fel az épületre, hisz a hitel hamarosan lejár, és lesz egy fürdőjük. Remélik, hogy a wellness hatására a turizmus úgy fellendül a fürdővárosban, hogy nem lesznek szálláshelyek, és nem csak a moldáv, hanem a helyi befektetők is felismerik, hogy érdemes ide befektetni, akár új épület felhúzásába, akár régi felújításába belevágni – hangzik el. 

A fürdő népszerűsítése érdekében Borboly influenszereket keres, aki ingyen szeretne fürödni, és van a közösségi oldalakon sok követője, lehet jelentkezni.

 Betöltés ...