Egy nagyobb fesztiválra máris lehet számítani

Egy feltétellel szinte teljes kapacitáson megrendezhetik az Untold fesztivál 2021. évi kiadását, akárcsak más fesztiválokat is.

A nagyobb szabadtéri rendezvények megszervezését a június elsejétől érvényes szabályok teszik lehetővé, amelyekről itt írtunk bővebben.

A kormánykoalíció részéről Dan Barna USR-elnök a Digi24-nek nyilatkozott arról, hogy a nyári szezon legnagyobb fesztiváljának, az Untoldnak a megrendezésére is rábólintott az Országos Vészhelyzeti Bizottság és a kormány.

A feltétel viszont ugyanaz, mint más szabadtéri rendezvények esetében, ha eltekintenek a létszámkorlátozástól: minden résztvevőnek be kell lennie oltva. A létszámot pedig az adott tér természetes fizikai kapacitásához kell szabni, mondta még Barna.

Válaszul az Untold főszervezője, Edi Chereji azt mondta a Digi24-nek, hogy tudomásul vették, megrendezhetik csak beoltottak számára a fesztivált, de szerintük ez így diszkriminatív a nem beoltottak számára, akik igazolni tudják, hogy nem fertőzöttek vagy már átestek a fertőzésen. Szerinte ezt a korlátozást el kellene törölni, és reméli, hogy a hatóságok meggondolják magukat ezzel kapcsolatban.