Ebben a székely városban laknak-e magyar állatok?

Újságírósimogatóval egybekötött hatalmas születésnapi zsúr az udvarhelyi dzsungelben. Gyere!

fotó: SOÓS Róbert

Te még nem? Mi tudjuk, mit fogsz csinálni október 28-án. El sem hisszük! Buletines lett, 14 múlt idén ősszel az uh.ro, ennek örömére pedig hatalmas születésnapi zsúrt tartunk, ahol lesz minden, mi szem-száj-szellemnek ingere.

Nem is elit rendezvény az, ahol legalább egy magyarországi vendég nincs, ezt is elintéztük, mi több, elintéztettük a 14. születésnapunkra. Egyenesen HÁROM (!!!3!!!) magyarországi vendég érkezik, nem is akárkik, de ne rohanjunk ennyire előre, mint kanapén békésen szunyókáló macska a hűtőajtó-nyikorgásra!

Ha máris meggyőztünk, akkor görgess a cikk aljára, mert ott tudsz jegyet vásárolni. Előfizetőknek most csak 5 lej. És még most is ráérsz előfizetni. Itt lehet.

Vigyázz jól, mert a város hideg, büszke és irigy?

Október 28-án, szombaton 12 órától tehát kávéval, süteménnyel, vízzel, egy kis ebéddel, valamint több beszélgetéssel, bájcsevegéssel is várunk titeket a Jungle étterem rendezvénytermébe, miután anyu könnyek közt adja ránk az ünneplő ruhánk.

A gasztroélményeknek már az elején helyet kell csinálni, ezért a A jó életbe! munkacímű kerekasztal-beszélgetéssel kezdjük a rendezvényt. A színpadon izguló résztvevők azokra a kérdésekre kísérelnek meg választ adni, hogy hogyan lehet jól élni egy városban. Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy településnek, hogy azt mondhassuk róla, jó ott élni, van-e és ha igen, mi a szerepe ebben a médiának.

Akik a témában megszólalnak: Geréb László, a tudomásunk szerint soha életbe nem léptetett, de Szerethető Udvarhely városműködtetési stratégia kidolgozója, Erdélyi Péter, a 444.hu volt újságírója, fejlesztési igazgatója, külső tanácsadója, aki jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy jövedelmezővé váljon az újság, Zörgő Noémi kommunikációs szakember, a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal és városi kórház sajtószóvivője, valamint Szilágyi István, tősgyökeres székelyudvarhelyi, az uh.ro munkatársa. A beszélgetést moderálja Soós Róbert, az uh.ro portáligazgatója.

Hogy gond nélkül éljünk, kávé és ebédszünet következik azoknak is, akiknek az anyukájuk nem csomagolt csirkét az útra.

Kutyából nem lesz szalonna. De macskából?

Ezután a magyar gonzó újságírás koronázatlan királyával, Szily Lászlóval beszélget Az igazi magyar állatokról Jakab-Benke Nándor, a Filmtett főszerkesztője, aki egy kutya és egy macska büszke gazdája. A beszélgetés apropója Szily László legutóbbi kötete, az Idegtartás, mely mulatságos történetekkel és illusztrációkkkal segít eldönteni, hogy van-e szükségünk háziállatokra, és pontosan milyenre, hogy a háziállatok beszerzése után is emberek tudjunk maradni, fiam.

Ekkor újból kávészünet, melyben cigarettát is sodorhat, aki él vele, meg bort tölthet újra.

Legyen-e benne köszönet?

Nagyjából sötétedés körül Magyarországról szeretettel címmel Ács Dániel a 444.hu és Egyed Ufó Zoltán, az uh.ro 007-es számú tényfeltáró ügynökei újságírói beszélgetnek a közös ügyeinkről. Ács Dani évek óta tudósít a 444-nek a Tusványosról. Ufó pedig többek közt a szállodaügyletekről írt sorozatot, mindketten vizuális típusok, tehát mindkettőjüknek érdekes lehet a meglátásuk arról, hogy mit importál és exportál Magyarországról az erdélyi magyarság, van-e benne köszönet, és kitől kinek jár. Vigyázz magadra, fiam.

A kávé- és ebédszünetben Nifty zenél, aki nemcsak a péntekenként jelentkező Hangf@llow-t jegyzi Bomhér István álnéven, de a ZsebteraszON eseménysorozat zenei hangulataláfestéséért is ő felel, merthogy nemcsak dj, de festő is.

Simi, süti, tánc!

Lesz Újságírósimogató, ahol beszélgethetsz a jelenlévő újságírókkal, és ha megengedik, meg is simogathatod őket. Amennyiben elhozod, dedikáltathatod a könyved és lerajzoltathatod Szily Lászlóval a helyszínen háziállatod. 19 óráig mindenképp érdemes kibírni a délutánt (ne feledjétek: mit szólnak a magyarországi vendégek!!!), ugyanis akkor lesz felszolgálva a rendkívül finom TORTA!

Ezenkívül lesz tombola, ahol megnyerheted a székelyudvarhelyi kézművesek alkotásait, miközben az uh.ro Mentés Másként Egyesületének fiatalokért végzett kemény munkáját támogatod.

A végén pedig következhet a Tomboló, ahol Nifty muzsikájára bizonyíthatjuk be, hogy nem csak a kilencvenes, hanem a 2020-as években is mindenki TÁNCol.

Már biztosan toporzékol az egered, hogy mikor következik az a rész, ahol leírjuk,

hogyan juthatnál be erre az exkluzív eseményre.

A belépő erre a csodálatos napra csak most, csak neked akciósan 35 lej. Amennyiben uh.ro előfizető vagy, mindössze 5 lejből megúszod az egész napot, amelyen kávézhatsz, tortázhatsz, ebédelhetsz, kutyaszelfit is rajzoltathatsz Szily Lászlóval, és partizhatsz is. Ha előfizetőként bejelentkezel, akkor máris a kedvezményes árat fogod látni, itt a cikk alatt.

Soha, de soha nem érte még meg ennyire előfizetni, a 85,72 százalékos kedvezményes jegyet biztosító uh.ro előfizetésért ide kell klikkelni!

dresszkód: Anyám könnyek közt adta rám az ünneplő ruhám.

Záróra után Veiszer Alindával

Itt tudsz jegyet vásárolni az eseményre. És nem árt, ha igyekszel, mert összesen 30 darab jegyünk van.

2024. ÁPRILI 27.

18:00

A jegyed ezt tartalmazza:

  • Előadás
  • Kávé vagy limonádé

36,00 leiKosárba teszem