Ebben, a kellően tradicionalista székely városban szükség van erre

Mindannyian szeretünk valamit alkotni. Pont ma, június 4-én egy picit a jövőbe akarunk tekinteni. Látni azt, hogy hogyan tudunk jobbak lenni, hogyan tudunk átlépni sérelmeken, mellőzöttségen, és önmagunkból kihozni a legjobbat. Úgy gondolom, hogy ebben a kellően tradicionalista szellemiségű székelyföldi városban szükség van erre – magyarázta Pálfi Kinga, a TEDx Udvarhely projektmenedzsere, miért hajtottak rá a licenszre, hogy ők is megrendezzék a nagynevű konferenciát.

Ja, hogy nem tudod, mi az a TED?

Technology, entertainment, design, azaz technológia, szórakozás, tervezés, legalábbis ezt rövidíti a kaliforniai székhelyű alapítvány ‘90-es években induló konferenciájának neve. Igen, Udvarhely is megkapta a licenszet egy ilyen előadássorozat megszervezésére, a legkisebb romániai városként. A nagyobb városokban már nem kell bemutatni a sorozatot: Budapesten, Debrecenben, Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Bukarestben is rendeztek már, sorolt fel néhány helyszínt Szakács Paál István, a licensz tulajdonosa.

Ő egyben a Hargita Business Center igazgatója is, de ez most mellékes. Ez nem egy inkubátorház rendezvény, még ha az ottani csapatból nagyon sokan beszálltak is a szervezésbe – hívták fel a figyelmet.  De nem csak ők, sokan mások, teljesen önkéntes alapon.

Semmit sem adunk Zsuzsának,

egy kávét, hogyha kér, pedig éjjel kettőkor küldi a roll-upnak a tervét – jegyezte meg nevetve Kinga. Van fotósuk, videósuk, sokan a csapatból nem az inkubátorházban működő cégek munkatársaiból kerültek ki, noha persze arra is van példa, ezek egyike Márton Áron, aki a honlapot készítette el. És a szervezők további önkénteseket is várnak.

A szervezésben mindenki a cégétől, és ott betöltött pozíciójától függetlenül, magánszemélyként vesz részt, ez a licensz megszerzésének is feltétele. Emiatt azt is ígérik, nem lesz semmilyen megnyitó, avatás, védnökfelsorakozás a színpadon, teljesen apolitikus a rendezvény.

Profitot sem hozhat a konferencia, a belépők árából, és az önként jelentkező cégek támogatásából állják majd az előadók utaztatását, étkeztetését, és elszállásolását, akik nem kaphatnak előadásukért honoráriumot.

Kik lesznek az előadók?

Arra mi is kíváncsiak vagyunk – mondta Szakács Paál István, aztán kiderül, mégiscsak tudnak már néhány nevet, de hiába hízelgünk, nem árulják el, kik ők. Többükkel még folynak az egyeztetések, de néhány előadó már ismert számukra. Számunkra pedig sorban fogják őket bemutatni Facebook oldalukon, és weboldalukon.

Annyit árulnak el, hogy helyi kötődésű is lesz közöttük és olyan is, aki először jár Székelyudvarhelyen. Román és angol nyelvű előadók is lesznek, nem kell megijedni, szinkrontolmács segítségével mindenki megérti majd őket. A nemek aránya kiegyensúlyozott lesz – hangsúlyozta Szakács Paál.

Az előadók a szövegüket már előre el kell, hogy küldjék a szervezőknek, és majd utólag Californiában is tartanak egy fact-checkinget (tény leellenőrzést – szerk. megj.), mielőtt a videók felkerülnének a TED hivatalos oldalára, és YouTube csatornájára, hogy minden információ, amit az előadók beleépítenek beszédükbe, hiteles legyen. Olyan ez, mint a Google, csak minden információ ellenőrzött – mondta a projektmenedzser.

Breaking the rules

(a szabályok megszegése – szerk. megj.) a témakör amelyben a 12 előadó megtartja majd 12 perces előadását. Ez sokféleképpen értelmezhető, magyarázták: nem feltétlenül törvényszegésre, vagy erkölcsi normák megszegésére kell gondolni, olyan embereket mutatnak be az udvarhelyi közönségnek, akik valamit másképpen csinálnak, mint ami megszokott, és eredményesen. Olyan gondolatokat próbálnak átadni majd az előadók, amelyek mindannyiunk fejlődését viszi előre.

A jegyeket majd csak szeptember közepétől kezdik értékesíteni, ahogy fény derül az előadók kilétére, és 100 lejbe kerül majd egy darab. A licensz megszerzéséhez az is feltétel volt, hogy százat adhatnak majd el ezekből. A támogatókat és segítőket ezen felül fogják beengedni. Ha a járvány nem szól közbe, november 21-én, szombaton a Művelődési Házban lesz megrendezve az esemény.