Ebbe bukna bele Dragnea?

A DNA elől elrejtett, a PSD-vezérre nézve kompromittáló dokumentumok kerültek elő.
Fotó: adevarul.ro

A Liviu Dragnea PSD-elnököt is érintő korrupciós ügyben tárt fel új adatokat az egyik romániai oknyomozó portál, miután egy teleormani polgár rejtélyes bőröndöt talált a saját telkén. A Rise Project szerint a táskát a Tel Drumnál tartott tavalyi házkutatás előtt rejthették el a korrupcióellenes ügyészség (DNA) emberei elől – tájékoztat a Krónika napilap.

A bőröndből számlák, szerződések, üzleti mérlegek, számlakivonatok, különféle cégek alapító okiratai kerültek elő, illetve a korrupciós ügyben érintett személyek utazásairól is találtak fotókat – több közt Dragnea is látható egy Brazíliában készült fényképen.

A bőröndben benne volt még a Tel Drum vezérigazgatója, Petre Pitiș táblagépe is, amelyen személyes fényképei mellett egy névlista is volt, befolyásos politikusok telefonszámaival. Mintegy ezer dokumentumot is találtak, köztük a Dragnea család személyes iratait, valamint egy nagy birtok terveit, amely a Teleorman megyei Alexandriában található.

A DNA vádja szerint a Teleorman megyei tanácsa által létrehozott útépítő céget úgy privatizálták, hogy annak valódi kedvezményezettje az akkori tanácselnök Liviu Dragnea lett. A cég több megbízást is kapott a megyei önkormányzattól a privatizálás után, 127 millió lejes kárt okozva az államnak. A feltárt dokumentumok és fényképek új fordulatot hozhatnak a korrupciós ügyben.