Duplázódtak a számok az elmúlt hét alatt

Már negyedik hete, hogy a naponta regisztált esetek száma az előző héthez képest duplázódik vagy jelentősen nő. A Stratégiai Kommunikációs Csoport szeptember 10-én 2.520 új esetről számol be, ez pontosan ezerrel több, mint egy hete volt. A többi szám is növekedik: magasabb a naponta regisztrált elhunytak száma, és a kórházban meg az intenzíven is majdnem kétszer annyi beteget ápolnak.

A szeptember 10-ei adatok szerint:

Országos adatok
A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

is egyre inkább kezd látszani a statisztikákból, hogy ide is elérkezett a negyedik hullám. Kétszer annyi az aktív fertőzött, mint egy hete: míg egy hete csak ötvenen voltak, most szinte százan vannak. Szeptember 6-án egy halottat is jegyeztek, a koronavírus miatt elhunytak száma stabilan 500 volt augusztus közepe óta, azelőtt pedig július elején nőtt eggyel. A prefektusi hivatal 10-ei közleménye szerint:

A városi kórházban

is kétszer annyi fertőzöttet kezelnek, mint egy hete. Az intenzív terápiás ellátásra szorulók száma egyről négyre nőtt az elmúlt hét napban. Szeptember 10-én mind a 21 beteg súlyos vagy középsúlyos állapotban van. Az intenzíven mind a négy beteg gépi lélegeztetésben részesülnek, egy beteg intubált. A fertőzőn 16 beteg oxigénmaszkos légzéstámogatásban részesül, közölte portálunkkal Zörgő Noémi, a kórház szóvivője.

Székelyudvarhelyi adatok