Drágább lesz a parkolás

A szerző felvételei.

Január elsejétől változik Székelyudvarhelyen a parkolási díj. Az új tájékoztató táblák kihelyezése és a jegyautomaták átállítása január 3-án kezdődik, közölte Facebook-oldalán a városháza. Hogy ez pontosan mit jelent: csökkeni vagy növekedni fog, arról nem tettek említést, csak a városlakók találgattak a hozzászólásokban. 

Drágulni fog, tudtuk meg szerdán a városháza egyik munkatársától, aki éppen az egyik jegyautomatát állította át szerda kora délután. Később az információt a városháza sajtószóvivője, Zörgő Noémi is megerősítette. 

Az új árak szerint 

a korábbi 3 lejről 4 lejre emelkedik a 40 perces, A zónás és a 60 perces, B zónás parkolás. Kártyás vásárlás esetén ugyanennyibe kerülnek a jegyek, ha SMS-ben szerezzük be őket, akkor 0,8 eurót vesznek majd le az egyenlegünkről. 

A parkolási bírság, amennyiben a parkolást követő napon 23:59-ig befizetjük, 50 lejbe fog kerülni, 75-be akkor, ha a parkolást követő 48 munkaórában fizetjük be. 

A bérletek fizikai személyeknek egy hónapra 110, három hónapra 260, fél évre 560, kilenc hónapra 850, egy évre 1.000 lejbe fognak kerülni. Jogi személyek egy hónapra 176, háromra 416, hatra 896, kilencre 1.360, egy évre 1.600 lejt kell fizessenek. A taxisoknak az éves parkolás 800 lejbe kerül. 

Amennyiben ideiglenesen építőanyagokat tárolnánk, naponta 10 lejt kell fizessünk a helyért négyzetméterenként. Ez az ár jogi és természetes személyek esetében is érvényes.  

Vigyázz!

Bár a jegyautomaták közül sok nem üzemel – szerda délben szinte mindegyik fekete műanyaggal volt letakarva –, ez nem jelenti azt, hogy megúsztad a parkolást, az átállási idÅ‘szakban a kaparós jegyek, az SMS-es vagy a Tparkos jegyvásárlás lesz elérhetÅ‘, figyelmeztet a városháza.Â