Döntetlennel zárta az alapszakaszt a Szejke SK

Nagybánya II. ellen játszotta az alapszakasz utolsó bajnokiját a Székelyudvarhelyi Szejke SK.
Fotó: Sinka-Király Levente

A férfi kézilabda A osztály alapszakasznak utolsó fordulójában a Székelyudvarhelyi Szejke SK a D csoportban a Nagybányai Minaur II. együttese otthonában lépett pályára csütörtökön délután.
Sipos Lóránt együttesének nem volt nyomás a vállán, mivel az már korábban kiderült, hogy a Szejke SK az alapszakaszt a csoport második helyén zárja.

Jól kezdte a találkozót az udvarhelyi csapat, már az első percekben elhúzott ellenfelétől. Összeszedte azonban magát a vendéglátó, és szorossá tette az első rész hajráját. A félidőre azért megmaradt a két gólos udvarhelyi előny, 16-14-el mehettek pihenőre a csapatok.

A második részben is a Szejke SK játékosai diktálták a tempót, de nem tudták lerázni a nagybányai csapatot. Öt perccel a végső sípszó előtt két góllal, 27-25-re vezettek még az udvarhelyiek, ám az előnyt nem tudták megtartani. Döntetlennel, 31-31-es eredménnyel ért véget a találkozó.
A csoport másik két találkozóját, a Nagyvárad-Szeben és Segesvár-Torda II. összecsapásokat április 20-án, illetve 25-én rendezik.

Az udvarhelyiek készülhetnek az elődöntő tornára, amelyet Brassóban rendeznek május 3-a és 5-e között. Itt a nyolc csapatot két csoportba sorsolták. Az egyikben a Szejke SK ellenfelei Vaslui, a Resicabányai Scolar VSK és a Medgidia SK lesznek. A körmérkőzések után a két csoport első és második helyezettjei a döntő tornán való részvételre nyernek jogot, amelyre május 16. és 19. között kerül sor.

Kézilabda A osztály, D csoport, alapszakasz, 20-ik forduló:

Nagybányai Minaur II. – Székelyudvarhelyi Szejke SK 31-31 (14-16)

A bajnokság állása:

1. Segesvár 42 pont
2. Szejke SK 39 p.
3. Nagyvárad 30 p.
4. Nagybánya II. 28 p.
5. Torda II. 16 p.
6. Nagyszeben 14 p.