Dominált az FK, jöhet a döntő párharc

Fotó: GÁL ELŐD

Folytatódott a hazai futsal bajnokság rájátszása, a Futsal Klub Székelyudvarhely és a Lucefărul Buzău negyeddöntős párosításának második mérkőzését rendezték a sportcsarnokban, miután a két nyertes meccsig tartó összecsapás első találkozóját Buzăuban hatalmas meglepetésre megnyerték a hazaiak. Így most vasárnap, március 27-én nem a továbbjutást, mindössze az egyenlítést ünnepelhette volna az udvarhelyi közönség a sportcsarnokban. A lelátón olyan szép számmal összegyűltek a nézők, hogy még a vendég játékosok is megörökítették telefonjukkal.

Végre mindenki bevethető volt Jakab Zoltán együttesében, amelyből elsőként röviddel a kezdősípszó után Kanyó kínálta meg a vendégek kapusát egy lövéssel, majd Miklós Tamás lőtt kapufát. A buzăui csapat is próbára tette néhány alkalommal Grigorașt, az FK kapusát, de ő állta a sarat. Az első gólra sem kellett sokáig várni, a 4. percben Balázsi Attila egy a kapusról kipattanó labdát pofozott vissza az üres kapuba, majd két perccel később ismét ő talált be, most már a kapus is verve volt.

A játékvezetők nem vívták ki az udvarhelyi közönség szimpátiáját, ahogy a vendégek csapatkapitánya sem. Az első kakaskodás során, amikor Kanyó sárgát érő belépője után Miklós Tamás a földön maradó vendég kapitányt szerette volna felsegíteni, az visszautasította a felé nyújtott kezet, erre hangos búgatásban tört ki a csarnok.

Kicsivel később a vendégek szabálytalankodtak, a kapu előtt kézzel ért labdába az egyik játékosuk, mire büntetőt ítélt a játékvezető, amelyek az FK sérülésből visszatérő kapitánya, Szécsi Barna magabiztosan értékesített. Kicsivel később újabb pontrúgás következett, Gabriel Bobe vágta földhöz Bálint Andort, és a veszélyes helyről elvégzett szabadrúgást is bevarrja az FK, amely így már 4-0-ra lépett el. Pillanatokkal később jöhetett volna az ötödik, de a kapu felé robogó Bálint Andor és Tankó nem értették meg egymást. A kihagyott helyzet pedig megbosszúlta magát, Bobe szépítő góljánál egy pillanatra síri csöndbe merült a közönség, de nem sokáig, Szécsi helyzeténél már újra olézott a tömeg, és döngött a dob. Szécsi lövését ugyan talán a gólvonal mögül piszkálta ki a buzăui kapus, a bírók nem látták bent a labdát. A csereként beálló Csomor góljára azonban már nem volt, amit mondaniuk.

A hajrában kapott még egyet az FK, de kettővel válaszolt rá: Bálint Andor lövésébe beleért ugyan a vendégek kapusa, védeni nem tudott, és Csomor távoli laposan, de jól helyezett lövése is utat tört magának a hálóba, így 7-2-es hazai vezetésnél mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőben próbáltak támadóbban fellépni a vendégek, többet birtokolták a labdát, és többet voltak az ellenfél térfelén, a legnagyobb helyzetük mégis egy szabálytalanság után adódott, Bobe szabadrúgását védte Grogoraș, ahogy a kipattanó után visszatett lövését is.

Csendben, sokkal kevesebb történéssel folydogált a játék, talán fejben mindkét csapat elkezdett tartalékolni a továbbjutásról döntő, harmadik mérkőzésre, de a 30. percben csak érkezett az első találat, Kanyó és Kedei összjátéka után már 8-2 volt az állás, kicsivel később már 9-2-re vezetett Jakab Zoltán együttese. A Luceafărul is meglőtte félidei gólját, büntetőből sikerült szépíteniük. Sem ez, sem a további indulatok – egy pirosat is kiosztottak Hegyinek, az FK játékosának – nem változtattak már az eredményen, 9-3 arányban nyert a székelyudvarhelyi együttes. Már hétfőn, március 28-án dűlőre jutnak a továbbjutó kilétét illetően a csapatok, a mindent eldöntő mérkőzést 18 órától rendezik a székelyudvarhelyi sportcsarnokban.