Dobogóra lőtte magát a Szejke SK

Hétgólos győzelemmel vágott vissza az első fordulóban elszenvedett egygólos vereségért a Szejke SK a nagyváradiaknak.
Fotó: SINKA-KIRÁLY LEVENTE

Szombaton este a férfi kézilabda A-osztály D csoportjának hatodik fordulójában ismét hazai pályán lépett pályára a székelyudvarhelyi Szejke SK, a vendég a listavezető Nagyváradi VSK volt. A bajnokság első fordulójában az udvarhelyiek egygólos vereséget szenvedtek a szombati ellenfél otthonában (32-31). Volt, amit törleszteni.

A teltház előtt rendezett találkozón nagyon kiegyenlített játékot láthatott a közönség. Egyik csapat sem tudta lerázni a másikat, felváltva vezettek egy góllal. A 14-ik perc után indult be az udvarhelyi gépezet, a 25-ik percben már hét góllal vezetett a Szejke SK (15-7). Az első rész végére a különbségből kettőt faragtak a nagyváradiak, ám így is megnyugtató, 19–14-es vezetéssel mehettek pihenni Sipos Lóránt tanítványai.

A második félidő Fekete kihagyott bűntetőjével kezdődött, ez már a harmadik volt, amit nem tudott a Szejke SK értékesíteni. Ettől azonban nem torpant meg az udvarhelyi gárda, Orbán Levente és Komporály találatával ismét visszaállt a hétgólos különbség a 38. percre.

Az utolsó negyedóra kezdetére megtorpantak egy kicsit a hazaiak, Sipos kérte ki idejét, hogy felrázza játékosait. Jól is ment a játék továbbra is, ennek ellenére a vendégek az 57. percre négy gólra faragták hátrányukat. Ekkor a nagyváradiak is kikérték idejüket, de ez nem segített már rajtuk, sőt, az újabb három gólt ismét az udvarhelyiek szerezték.

Megérdemelten, hét góllal, 38–31-re győzte le ellenfelét a Szejke SK, és a megszerzett pontoknak köszönhetően a tabella negyedik helyéről a másodikra jött fel. Legközelebb november 8-án, csütörtökön 16 órakor a Tordai Potaissa II. otthonában lép pályára a Szejke SK.

Férfi A-osztályos bajnokság, D-csoport, 6. forduló

SZÉKELYUDVARHELYI SZEJKE SK–NAGYVÁRADI VSK 38–31 (19–14)

SZEJKE SK: Orbán Sz. (7 védés / 14 kapott gól) – Komporály 5 (2), Daninfeld 6, Pál Szilárd 2, Fekete 4, Orbán Levente 6 (1), Szász Előd 3. Csere: Jobb (7/17)  – Tăuțean 5, Buguleț 2, Kónya 3, Jére, Lőrinczi 2. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

NAGYVÁRADI VSK: Duma (3 védés / 10 kapott gól) – Cîrchea 2 (1), Liberț 14, Pomian 6, Radu Răzvan 1, Mihăilescu 4, Crăciun 3. Csere: Ene (2/11), Marchiș (2/17) – Bondor 1, Szilágyi, Zamfir, Munea, Ivancov. Vezetőedző: George Tăutu.

Kiállítások: 4, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 6/3 ill. 1/1.