Délben gyalogost gázoltak, délután autók csattantak, s egy tántorogva vezetőt is elkaptak

Kedden, augusztus 17-én több baleset is történt a környéken: déli 12 óra 10 perc körül egy 37 éves, Korond községbeli férfi Felsősófalván vezetett autójával, amikor elütött egy 77 éves helybéli nőt, aki szabálytalanul kelt át az úttesten. A sofőr nem volt alkoholos befolyásoltság alatt, az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt eljárás indult – közölte oldalán a Hargita megyei rendőrség.

Nem sikerült jól az előzés

fotó: az Udvarhelyszéki Közlekedési Infó Facebook-csoport

Székelyudvarhely fele haladt autójával egy 66 éves székelyudvarhelyi férfi a 137-es megyei úton Bögözben, és meg akart előzni egy haszongépjárművet, amelyet egy 57 éves férfi vezetett Csíkszépvíz községből. Csakhogy szemből érkezett egy másik autó, egy 35 éves farkaslaki sofőrrel a volánnál, és neki ütközött annak oldalának. Az ütközés következtében az előtte levő teherautónak is nekiütközött, lesodródott majd felborult az út bal oldalán. A balesetben megsérült az előzést kezdeményező járművezető. Egyik sofőr sem volt alkohol hatása alatt – olvasható az augusztus 17-én 17 óra 10 perckor történt balesetről a Hargita megyei rendőrség honlapján.

Az Udvarhelyszéki Közlekedési Infó Facebook-csoportban a hozzászólók a baleset egyik lehetséges okaként a kimart és úgy hagyott gödröket nevezték meg.

Tántorogva kocsikázott egy magyarországi

Augusztus 18-án, kevéssel éjfél után furcsán közlekedett Fenyéden, a 13A országúton egy autó, ezért megállította a rendőrség, hogy igazoltassa a sofőrt. Kiderült, 0,83 mg/l alkohol volt a 46 éves magyarországi vezető leheletében, ezért a városi kórházba kísérték vérvételre. Ittas vezetés miatt bűnügyi kivizsgálást indítanak ellene.