Dedu vezényletével villámrajtot vett Focșani ellen a VSK

Aron Dedu tíz góllal lett a meccs legeredményesebb játékosa, fotó: archívum/GÁL ELŐD

Villámrajtot vett Focșani ellen a Sipos Lóránt edző vezette Városi Sportklub az elsőosztályú férfi kézilabda bajnokság, a Bölények Ligája hetedik fordulójában szerdán, október 5-én, egy hónappal azután, hogy utolsó hazai bajnoki meccsüket játszották a csarnokban.

Csibi révén szerezték meg a vezetést az udvarhelyiek, majd Couveiro és Dedu jó pillanatainak köszönhetően elléptek 5–2-re. Kapaszkodtak ugyan a vendégek, Ferencziék percekkel később ismét visszaszerezték néhány gólos előnyüket, és tartották is ezt egészen az első félidő hajrájáig. A huszadik perc környékén Fekete és Hadnagy kétperces kiállításai, és a több elhibázott lövés néhány perces udvarhelyi gólcsendet hozott, ami azt eredményezte, hogy először egyenlített, majd átvette a vezetést Focșani, amely végül egygólos előnnyel várhatta a következő játékrészt.

A második félidőben Ferenczit küldték ki a játékvezetők két percre, ezután Dedu és Milosevics góljait leszámítva nem jöttek az udvarhelyi találatok, így egyre tetemesebb előnyt tudott kiépíteni Focșani, míg végül öt góllal, 26-31-re kapott ki tőle a VSK. Az udvarhelyi csapatban játszó Aron Dedu tíz góllal a meccs legeredményesebb játékosa lett.

Együttese továbbra is Nagyváraddal együtt pont nélkül áll a bajnoki tabellán, és rosszabb gólkülönbségük miatt az utolsó helyet foglalják el. A bajnokságban most két hét szünet következik, legközelebb október 22-én lép pályára Sipos Lóránt együttese, mégpedig egy régi ismerős, Andrei Mihalcea csapata, a Steaua Bukarest ellen.