Csupán hat új fertőzött van péntek óta a megyében

Az országban napról napra apadnak a fertőzöttségi mutatók – minden megye 1 ezrelék alá került –, a megyében is az utóbbi 4 napon csupán hat fertőzöttről jelentenek. Ugyan az elmúlt két napban a koronavírus fertőzésben elhunytak száma 2-2 volt a megyében, az ünnepi hétvége alatt nagyot apadt a kórházban fekvők száma is, pénteken még 75-en igényeltek kórházi ellátást, kedden, május 25-én csupán 58-an. Ezzel párhuzamosan a 0,61 ezrelékes fertőzöttségi arány 0,34-esre apadt.

Az említett mutató Székelyudvarhelyen 1,23 ezrelékes volt pénteken, kedden 0,6-os, ezért a megyei prefektúra bejelentette, visszatérhetnek az iskolapadba a székelyudvarhelyi iskolák diákjai. A székelyudvarhelyi kórházban a hosszúhétvége után tízzel kevesebb koronavírus-fertőzöttet ápolnak, de egy eset kivételével mindegyikük súlyos állapotban van.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza május 19-én, pénteken közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen