Csökkent országos szinten a napi új esetszám

Országos szinten 118-cal csökkent a napi új esetszám, az elmúlt 24 órában 835 új koronavírus-fertőzöttről jelentettek, míg csütörtökön 930 személyről. A halálesetek száma viszont nőtt, 105 személy vesztette életét az elmúlt napon koronavírus miatt.

Továbbra is 1,5 ezrelék alatt van minden megye, a legalacsonyabb fertőzöttségi arány Gorj megyében (0,22 ezrelék), a legmagasabb Fehér megyében (1,37) van.

Hargita megyében duplájára nőtt a napi esetszám a csütörtökön jelentettekhez képest, az elmúlt 24 órában 15 új esetről jelentettek. Ami még aggasztóbb, hogy amíg csütörtökön egyetlen elhunyt személyről sem jelentettek, az elmúlt 24 órában négy személy vesztette életét koronavírus-fertőzés miatt. A fertőzöttségi arány a tegnaphoz képest enyhén csökkent, 0,86 ezrelékről 0,81 ezrelékre esett vissza.

A városi kórházban kettővel nőtt a fekvőbetegek száma, jelenleg 80 személy fekszik a kórház különböző osztályain, a kezelt betegek több mint fele oxigénmaszkkal segített lélegeztetésre szorul.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza május 14-én, pénteken közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen