Csökkenőben a városi kórházban fekvő betegek száma

Továbbra is csökkenést mutatanak az országos napi új esetszámok, hétfőn négyszáznál kevesebb új koronavírus-fertőzöttről jelentenek. Az ország minden megyéje 1,20 ezrelékes fertőzöttségi arány alatt van, a legnagyobb fertőzöttségi arányt Kolozs megyében mérik (1,18 ezrelék), a legalacsonyabbat Gorj megyében (0,18 ezrelék). A halálesetek száma jelentősen csökkent országos szinten, 48 koronavírusban elhunyt személyről jelentenek vasárnap óta, két személy kivételével mindnek volt társbetegsége.

A városi kórházban 70 alá csökkent a kezelt betegek száma, ami azonban aggasztó, hogy csupán egyetlen személynek vannak enyhe tünetei. A fertőzöttségi arány viszont csökkent, jelenleg 1,59 ezreléken van a mutató.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza május 17-én, hétfőn közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen

Kiemelt kép: Egyed Ufó Zoltán