Csökkenőben a város fertőzöttségi mutatója

Országos szinten csökkenő tendenciát mutatnak a napi új esetszámok, az utóbbi 24 órában ötszáznál kevesebb koronavírus-fertőzöttről jelentettek. Az intenzíven fekvő betegek száma is csökkent, a tegnaphoz képest 27-tel kevesebb páciens igényel intenzív terápiás ellátást. Ezzel szemben az otthoni karanténban levő személyek száma jelentősen megnőtt, az utóbbi napon 5.626-tal többen vannak otthoni elkülönítésben, és tesztet is többen végeztettek el a tegnapi naphoz képest, szám szerint 22.035 PCR és 12.178 antigéngyorstesztet. Az ország megyéiben csupán két megye esetében nagyobb a fertőzöttségi mutató egy ezreléknél: Kolozs és Fehér megyében.

A megyében is csökkenő tendenciát mutat az adatok többsége: az utóbbi napon csupán két új koronavírus-fertőzöttről jelentettek, és ennél tízszer többen vannak az újonnan gyógyultak.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport, a Hargita megyei prefektusi hivatal és a székelyudvarhelyi városháza május 19-én, pénteken közzétett közleményei szerint

az országban

A grafikonok trükkös dolgok: keresgélhetsz bennük dátumok, helyek szerint, a fenti fülecskéket is váltogathatod, cserébe pedig csupán egyes böngészőkben esznek meg egy-egy ékezetet.

A megyében

Székelyudvarhelyen