Az áruházláncok elkezdték az árcsökkentést

Marcel Ciolacu kormányfő csütörtökön kijelentette, hogy az alapélelmiszerek árréscsökkentésére vonatkozó intézkedés életbe léptetésének köszönhetően 35-50 százalékkal mérséklődött bizonyos élelmiszerek ára – olvasható az Agerpres hírügynökség oldalán.

A miniszterelnök a kormányülés kezdetén azt mondta, örömmel tapasztalja, hogy az áruházláncok augusztus elsejétől elkezdték alkalmazni az árréscsökkentést előíró rendeletet, amely növeli az állampolgárok vásárlóerejét. „Egyes termékek ára 35-50 százalékkal csökkent” – jelentette ki.

Mint korábban írtuk, augusztus 1-jétől 14 alapélelmiszer árát csökkentette úgy a kormány, hogy 20 százalékban maximalizálta a viszonteladói árrést. Tehát a mezőgazdasági és nyersanyagtermelőkre nem vonatkozik a termékeik eladási árának csökkentése, csupán a kereskedőkre. A sürgősségi kormányrendeletet megszegőket akár 100 ezertől 2 millió lejig terjedő összegre is büntethetik az ellenőrző szervek.

Az árréskorlátozás a következő termékekre vonatkozik:

A kiemelt kép illusztráció / forrás: archív.

Az uh.ro a te véleményedre kíváncsi!

Segíts nekünk megtervezni a jövőt! Csak pár kérdésre kell válaszolnod, mindössze 5 percbe telik, de nekünk sokat segítesz vele!

Segítek, kitöltöm a KÉRDŐÍVET! »