Csökkennek az alapélelmiszerek árai – ígéri Ciolacu

Néhány alapélelmiszer ára csökkenni fog, és ez a mérséklődés nem fog nyomást helyezni a hazai termelőkre – jelentette ki Marcel Ciolacu miniszterelnök a csütörtöki, június 22-ei kormányülésen, miután kedden tárgyalt a kiskereskedelmi üzletláncok képviselőivel.

Az akkori egyeztetés után azt mondta, az üzleti szféra nyitott arra, hogy párbeszéd útján létrehozzanak egy „életképes, egyszerű és világos mechanizmust”, amely hozzájárul majd az infláció csökkentéséhez és a vásárlóerő növeléséhez, írja az Agerpres hírügynökség.

A csütörtöki kormányülésen a miniszterelnök arról számolt be, hogy már kaptak „egy első listát” az érintett termékekkel a kiskereskedelmi üzletláncoktól, így rövidesen megszülethet a megállapodás vagy egy jogszabály az árcsökkenésekről.

Elmondása szerint néhány alapélelmiszer ára „garantáltan mérséklődni fog”, ezek között említette a kenyeret, a tejet, a sajtot, a húst, a tojást, a lisztet, a kukoricadarát, az olajat, valamint a friss zöldségeket és gyümölcsöket. „Hangsúlyozni szeretném, hogy ez az árcsökkenés nem fog nyomást helyezni a romániai termelőkre” – ígérte a kormányfő.

Kiemelt fotó: illusztráció/Magyari Tímea.