Csődeljárás indult a Csíki Sör ellen

Forrás: képernyőfelvétel egy a Csíki Sör Facebook-oldalán közzétett videóból.

Mozgalmas időszakot él Lénárd András, írja a Magyar Hang. Karácsonykor gyémántgyűrűt adott a nála 17 évvel fiatalabb kedvesének (aki főállású celeb Magyarországon), rá pár napra csődeljárást indított fizetésképtelenségre hivatkozva a sörgyártó cége ellen a külföldi résztulajdonos, utána pedig Bentley-ével radarba szaladt Romániában, és a büntetést egy magyar diplomata-útlevélre hivatkozva próbálja megúszni.

Év elején a magyaroszági bulvársajtó egy eljegyzéstől volt hangos: azt írták, Kárpáti Rebekát gyémántgyűrűvel lepte meg Lénárd András „dúsgazdag erdélyi vállalkozó”. Január 19-én, pénteken arról számolt be a Magyar Hang, hogy magyar diplomataként kért büntetlenséget a Csíki Sör gyorshajtó tulajdonosa. Ezen a hétvégén pedig a Hargita Megyei Törvényszék adatbázisában bukkant – ugyancsak a Magyar Hang – egy csődeljárásra, amelyet a holland bejegyzésű Lixid Holding BV indított december 27-én a csíkszentsimoni Lixid Project SRL ellen – utóbbi gyártja a Csíki Sört. Az ügyben az első tárgyalás február 28-ra van kiírva.

A Heinekennel viaskodó székelyföldi sörgyárnak két tulajdonosa van, fele-fele arányban: Lénárd András mellett egy holland bejegyzésű cég, a Lixid Holding BV, írják. Utóbbiról sokféle találgatás látott napvilágot, de egy 2017-ben megjelent HVG-s interjúban a szlovákiai Spisák Róbert azt mondta: a holland bejegyzésű vállalkozás a szlovákiai AZC.as tulajdona, és utóbbinak ő az elnöke.

A törvényszéki iratok szerint a holland cég fizetésképtelenség miatt indította meg a csődeljárást. A magyarországi sajtóorgánum munkatársai megnézették egy szakemberrel a tíz éves székelyföldi vállalkozás nyilvános cégadatbázisban elérhető mérlegszámait. A szakértő egyetlen szóval jellemezte a helyzetet: katasztrófa.

A Csíki sör Facebook oldalán egyébként tagadták, hogy a „csődben lennének”, részleteket későbbre ígértek. 

A cikk az előfizetőink számára folytatódik!

Ne maradj le a végéről! Már havi 15 lejért elolvashatod a cikkeink legjavát. Fektess be te is a szabadságba!