Csillámpónik, óriásmacskák és kartondobozok is szaladtak

Őrülten vidám futás volt. Máskor is mozogj és mosolyogj, Székelyudvarhely!
fotó: GÁL Előd

Minden idők legtöbb futója állt rajthoz Székelyudvarhelyen. Közel kétezer, mintegy 1900, egész pontosan 1878 résztvevője volt az idei, szám szerint 11. Tömegfutásnak, és ezzel rekordot döntött 2019. szeptember 28-án a város.

A Főtámogató kegyes volt a nyolcezer híján tízezer résztvevőhöz. A kétnapos esős idő után felcsillant a napfény a sátrakon, ahol már reggel 8-kor megjelentek rajtszámukért és pólóikért az első izgatott résztvevők. A beöltözés után rövid, de betyáros bemelegítőt tartott Rózsa Árpád, majd elindult kicsi és nagy, öreg és fiatal, hogy a terelőúton megkerülje a várost, végül a Kossuth utcán visszaérkezzen a kiindulópontba.

Még több fotóért és videóért jövő héten nézzetek vissza!

Alig indult el az utolsó szaladó, a másik oldalon megérkezett az első befutó a VSK sportolójának személyében. Sinka Zsolt kevesebb, mint 15 perc alatt érkezett meg, ami kevesebb, mint 4 perces kilométerenkénti átlagsebességet jelent.

Szakadt a díjeső

A legviccesebb szaladó Mátéfi Zsigmond volt, aki a Keresztúri tején hízott mókás plüsskandúrrá. Különdíjat érdemelt jelmezéért a hokimezben szaladó616-os számú Fancsali Angel.

A Csillámpónik is futottak még a vicces jelzőért, de a Doboztrolloknak a szervezők szerint picit jobb volt a csomagolásuk. A legfiatalabb és legidősebb résztvevő is díjat kapott. A legfrissebb futó az a Fancsali Magdolna volt, aki két napja töltötte az egy évet. Megvédte legidősebb szaladói címét Csíki Ferenc, aki idén 71 évesen futotta le a 4,2 kilométert.

A legnépesebb iskola címet

a Mihály Annamária testnevelés tanár vezetésével érkezett Benedek Elek pedagógiai középiskola kapta, második lett a Baczkamadarasi Kis Gergely református kollégium Szikszai Réka irányításával, és holtversenyben harmadiknak futottak be a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói Stefán András testnevelés oktatóval az élen, valamint a Fülöp Szabolcs Alpár által hozott kápolnási Kriza János Általános Iskola diákjai.

Tombolanyereményként egy focilabdát és egy kézilabdát adtak, a sátraknál mindenki kapott Keresztúri pudingot, érmet és pólót. Az iskolások a Haáz Rezső Múzeumtól belépőkkel gazdagodtak. A vizet – és nem csak – a Tömegfutás egyik főtámogatója, az idén 25 éves Melinda állta, az üdítőt a Villy adta. A kupakokat a célra odaállított Kupak-Szívben lehetett hagyni.

Jövőre ugyanitt!