Csíkban játszik vb-selejtezőt a székely labdarúgó válogatott

Székelyföld labdarúgó-válogatottja Csíkszeredában látja vendégül Chameria és Két Szicília Királyság válogatottjait, a mérkőzések tétje a 2024-es kurdisztáni CONIFA világbajnokságra való kijutás. 

A Független Labdarúgó-egyesületek Szövetsége (CONIFA) idén szervezte volna meg az Európa-bajnokságot Észak-Cipruson, ám a februári törökországi és szíriai földrengés miatt törölték a tornát. Tekintve, hogy az kontinensviadal egyben kvalifikációs verseny lett volna a 2024-es világbajnokságra, a CONIFA vezetősége selejtező mérkőzéseket szervez az európai válogatottak számára.

A nyáron megrendezendő selejtezőkre a tíz európai csapatot négy csoportba sorolták, Székelyföld a C csoportban Chameria (Albánia) és Két Szicília Királyság (Olaszország) válogatottjait kapta, és hazai pályán vív meg velük, Csíkszeredában.

Az A csoportban Cornwall (Anglia) és Lappföld (Sami) méri össze az erejét, a B-ben Ticino kanton (Svájc), Padánia (Olaszország) és Raetia (Svájc), a D csoportban pedig Abházia és Hegyi-Karabah Köztársaság (Arcah) játszik majd.  

Kiemelt kép Székely labdarúgó-válogatott Facebook-oldala.