Csekefalva nyerte a körzetisek teremtornáját

Teltház előtt rendezték a döntőt.
Fotók: Sinka-Király Levente

A csoportmérkőzéseket követően vasárnap már kieséses rendszerben folytatódott a pénteken rajtolt 22. Udvarhely körzeti teremlabdarúgó-bajnokság. A mérkőzések szoros eredményei hűen tükrözik a pályán látottakat, több esetben egyetlen gól döntött a továbbjutásról.

A tavalyi döntős Agyagfalva idén a negyeddöntőig menetelt, őket Csekefalva állította meg. A címvédő Lövéte szintén ehhez a szakaszhoz ért, őket Betfalva győzte le.

A Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz büntetőkkel búcsúztatta Farkaslakát, míg a malomfalviak a Székelyudvarhelyi Roseal-t állították meg a legjobb négy közé jutásért kiírt találkozón.

Az első elődöntőt Malomfalva a Székelyudvarhelyi Gólimpiákosz ellen játszotta. A nagyon sportszerű mérkőzésen óvatosan játszott mindkét csapat, a védekezésre rendezkedtek be. Ennek ellenére több lehetőség is adódott mindkét együttesnek a gólszerzésre, ám a kapusok jól teljesítettek. Az udvarhelyieket többször is a kapufa segítette ki. Az egyetlen találat a második félidő közepén született. Remek passzolgatások után a malomfalviak szerezték azt, bejutva a döntőbe.

A második elődöntőben a háromszoros bajnokcsapat Betfalva a csekefalviak ellen lépett pályára. A vezetést utóbbiak szerezték meg az első félidőben. Erre a válasz a második részben érkezett a betfalviak részéről. Pár perccel a találkozó vége előtt ismét előnyhöz jutott Csekefalva, és ezt sikerült is megőriznie a lefújásig.

A kisdöntőre fáradtabban álltak fel a betfalviak. A Gólimpiákosz volt veszélyesebb, a hetedik percben meg is szerezte a vezetést. Félidőig nem változott az eredmény. A második részt is az udvarhelyiek kezdték jobban, sorra alakítva ki a nagy helyzeteket. A betfalviak ellentámadásokkal próbálkoztak egyenlíteni, azonban nem sikerült bevenniük az udvarhelyiek kapuját. A Gólimpiákosz újabb két találattal biztosította be győzelmét, újoncként megszerezve a torna harmadik helyét.

A döntőt két olyan csapat közt rendezték, amelyek még soha nem tudták megszerezni a bajnoki címet. A malomfalviak eddigi legjobb eredménye egy második, illetve kétszer a harmadik hely megszerzése volt, míg a csekefalviak a negyeddöntőknél tovább soha nem jutottak.

Jobban kezdte a találkozót a malomfalvi csapat. Sorra dolgozták ki a helyzeteiket, ám nem tudtak túljárni a csekefalviak kapusának eszén, aki nagy napot fogott ki. Egy alkalommal a kapufa is kisegítette őt. A nagyon iramos meccsen az első gól a félidő utolsó percében esett. Egy gyenge csekefalvi lövés a malomfalvi védő hátán úgy pattant meg, hogy azt már nem tudta védeni a kapus.

A második félidőben jól rohamozott mindkét együttes. Gyorsan jött az újabb találat is, ezt már a malomfalviak szerezték egy jól eltalált távoli lövéssel. Nem sokáig volt döntetlen, szabadrúgásból voltak eredményesek a 21-ik percben a csekefalviak, majd két percnyi játék után kettőre növelték előnyüket. A 26-ik percben újabb találattal biztosították be győzelmüket. Az ötödik találatuk már csak hab volt a tortán. A malomfalviak részéről csak a szépítésre futotta két perccel a játék vége előtt. Megérdemelten, nagyon sportszerű mérkőzés után Csekefalva nyerte meg az Udvarhely körzetisek teremlabdarúgó tornáját.

A találkozót alább nézhetitek meg:

Döntő: Malomfalva–Csekefalva 2–5 (0–1)

Legjobb kapus: Gălățeanu Péter Barna (Csekefalva)
Gólkirály: Murvai István (Csekefalva, 13 gól)