Csányiból csak egy van

Fotó: Csányi Attila Facebook-oldala

Csányi Attilát, újdonsült polgármesterjelöltet sikerült elérnünk telefonon, azonban egyelőre sok mindent nem tud, amit igen, azt sem mondaná még el. Csányi úgy tudja, hogy ezer aláírást kell bemutatnia a jelöléshez, ugyan még nem kezdte el a gyűjtést, reálisnak látja, hogy összejön ez a szám. „A támogatóim arra buzdítottak, hogy induljak, lesz, ami lesz” – mondta, arról azonban nem nyilatkozott, hogy kik ezek a támogatók, azt ígérte, hogy majd „beharangozza”.

A kampánycsapatáról sem árult el annál többet, hogy magánemberekről van szó, és most kovácsolódnak össze. Elmondása szerint a tagok nem az általa elnökölt Tegyünk Egymásért Egyesületből kerülnek ki, és a kellő időben az ő kilétükre is fény derül. „Nem párton keresztül hajtom végre” – próbálta megnyugtatni azokat, akik szerint Csányi közéleti tevékenysége mögött állnak valakik. Csányi számított arra, hogy fogják ilyenekkel vádolni, de ő ezeket építő kritikának veszi.

A jelöltet programjáról is kérdeztük, de azzal kapcsolatban sem árult el konkrétumokat. Megírta, amit ő lát jónak, viszont nem akarja nyilvánossá tenni, mielőtt bevonta volna a városlakókat. „Nem akarom, hogy a fejemtől döntsek”, mondta, de bejegyzésében ízelítőként megemlítette a piacot, és a vasútállomást.

Néhány dolgot azért tud:

az embereket szeretné megismerni, közöttük, és nem a fellegekben járni, és azt, hogy szeretné, ha az emberek kibeszélnék a gondjaikat. Hogy a potenciális választók mikor találkozhatnak vele, azt nem tudja. „Most egyeztetek a sporttal, szociális téren, ezért sem tudom. Majd a kampányirodában, ha meglesz” – mondta és hozzátette, hogy sajnálja, hogy még nem tud semmit konkrétat, de azért jelentette be most indulását, hogy ne az utolsó percben álljanak neki szökdösni, és most van egy kicsi szabadideje.

Bejegyzésében Csányi azt írta, hogy rendelkezik a kellő szaktudással, hogy milyen irányú szaktudásra gondol, és hol szerezte azt, a következőt válaszolta. „Ezt sokan másféleképpen értelmezik. Ne úgy képzeljük el, hogy egy gyereknek pénzre van szüksége, és én azonnal szerzek, hanem úgy, hogy oldjuk meg a problémáját. Merek kopogtatni. Ambícíós vagyok. Ha az ember kopogtat és ajtót nyitnak, bemegy, ha nem, továbbmegy” – magyarázta Csányi.

Nem vagyok gazdag, nem vagyok szegény ember, átlagos, dolgos, és csak egy van belőlem” – mondta el a 28 éves jelölt, akinek egyelőre új és fura a helyzet, de bizakodó: „fognak érinteni kellemetlen helyzetek, de előre!”. Csányi bízik benne, ha polgármester nem is lesz, egy tanácsosi mandátumot megcsíp.