Csak papíron volt könnyű a teremfocisoknak

Nem volt könnyű dolga, de végül megszerezte a pontokat az FK.
Fotó: Sinka-Király Levente (archív)

Hétfőn este a teremlabdarúgó 1. liga 16-ik fordulójában az FK a bajnokság újoncát, a Gloria Buzău együttesét fogadta a városi sportcsarnokban.

Az már korábban eldőlt, hogy az FK ott lesz a felsőházi rájátszásban, de ezzel még nem dőlhetnek hátra a jelenleg hatodik helyen tanyázó udvarhelyiek. Egy előkelőbb hely megszerzésével pontokkal indíthatnák a rájátszást.

A Gloria Buzău nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, az odavágón is csak egy góllal, 4–3-ra sikerült győzniük Jakab Zoltán legényeinek.

Jól kezdte a hétfői találkozót az FK, Csoma lövéséből korán vezetéshez jutott, ami azonban nem tartott sokáig: a vendégek egy szépségdíjas góllal egyenlítettek. Erre ismét Csomától jött a válasz. Növelhették volna előnyüket az első félidőben az udvarhelyiek, de a helyzetek kimaradtak, sőt, a vendégek pár perccel a félidőt jelző sípszó előtt ismét egyenlítettek.

A második részben is az udvarhelyiek támadtak veszélyesebben, a vezetést mégis a Gloria szerezte meg. Egy szögletrúgásba Szőcs ért bele szerencsétlenül, a labda a saját kapujában kötött ki. Ezután Mánya egy távoli lövéssel egyenlített, majd Kedei passzából Szécsi szerzett ismét vezetést az udvarhelyieknek. A végjátékban a vendégek kapusa is felment az FK térfelére, ez lett a vesztük. Hadnagy csípett el egy labdát, majd a saját hatosukról lőtt a Gloria kapujába, beállítva ezzel az 5–3-as végeredményt.

Győzelmüknek köszönhetően az udvarhelyiek a pontok számában beérték a Temesvári Informaticát, ám egyelőre jobb gólarányuknak köszönhetően a bánáságiak állnak a tabella ötödik helyén. Az FK a hatodikról várhatja a Dunărea Călărași elleni idegenbeli találkozót.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 16. forduló:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Gloria Buzău 5–3 (2–2)
Gólszerzők: Csoma Alpár (2., 12.), Mánya Szabolcs (27.),Szécsi Barna (30.), Hadnagy István (38.), illetve Dumitru Ion (7.), Andrei Cârstea (17.), Szőcs Lóránt (25., öngól.

A bajnokság állása:

1. Dévai Autobergamo 39 pont.
2. Csíkszeredai Imperial Wet 37 p.
3. Galaci United* 37 p.
4. Dunărea Călărași 30 p.
5. Temesvári Informatica 27 p.
6. FK Székelyudvarhely 27 p.
7. Jászvásári Futsal Poli 13 p.
8. Gloria Buzău 13 p.
9. Kolozsvári Clujana 3 p.
10. Bukovina Vicov 3 p.

• A Galaci United 3 ponttal büntetve.