Csak egy ideig lepte el a hó az utakat

A Hargitán, a Bucsinon és Borszéken havazott többet, más zónákban kevesebbet, de az országutak már „feketék”, mondta szerda déltájt portálunknak Cătălin Romanescu, a megyén áthaladó országutakért felelős igazgató.

Romanescu nem tudott jelentősebb fennakadásról, forgalmi dugóról beszámolni, de rosszallta, hogy éjszaka többen is hívták a tűzoltókat, mert a Bucsinon áthaladó úton elakadtak a nem megfelelő felszerelés miatt. Szerinte erre jobban oda kellene figyelni, különben rengeteg energiát elvisz a hatóságok részéről.

Az udvarhelyszéki sofőrök csoportjában is viszonylagos csend volt: óvatosságra intették egymást a kora reggeli órákban, és egyetlen, a Baknya-kanyarban elakadt kamionról számoltak be. Az egyik kommentelő szerint az is maximum húsz percet állhatott, amíg jött a hókotró, és „máris minden ok lett”.

Zajlik a hótalanítás a megyei utakon is,

számolt be Facebook-élőben Borboly Csaba megyei tanácselnök, akit éppen vonatozás közben ért a havazás. A bejegyzés szerint a hókotrókat idén is az interaktív térképen lehet követni, a lakosság bejelentéseit a 0266-207774-es számon vagy a telikarbantartas@hargitamegye.ro emailcímen fogadják. A ma délelőtti helyzetről próbáltunk információt szerezni, de pont nem vették fel a telefont.

A téli karbantartás viszont mit sem ér, ha nem téliesítjük az autónkat (vagy vonatunkat), hívta fel a figyelmet az Elnök úr is.

Fotó: Szabó Apor

Székelyudvarhelyen hó okozta fennakadásról nem tudott a városháza szóvivője. A hótalanítást továbbra is az RDE Harghita végzi, telefonszámuk 0730-711328, ha szükség volna rájuk.

Bármilyen információd, képed, videód van az aktuális helyzetről, főleg, ha nem úgy van, ahogy a hatóságiak mondják, jelezd nekünk Facebook-on vagy emailben: szerkesztoseg@uh.ro.