Csak a szél ne jöjjön, mint Alexandrián

A nagypályán, futás után találkoztam egyik délután Székely Jánossal, a Vasas Femina edzőjével és beszélgettünk kicsit. Kiegyeztünk, hogy a lányok nagyon ügyesek, többre hivatottak, a felsőházi rájátszás bennük lehet, de az edző rendre int: a koruk miatt – 18 év körül van az átlagéletkor – nem elég kiegyensúlyozottak.

Ez jut eszembe a Vasas szeptember 18-ai, vasárnapi mérkőzéséről, az elsőosztályos női labdarúgó bajnokság harmadik fordulója után. Az udvarhelyi együttes Alexandria vendégeként játszott. A hazai csapat eddigi minden mérkőzését elveszítve várta a találkozót, hogy aztán éppen a Vasas ellen szerezze meg első pontjait a bajnokságban.

Igaz, az időjárási körülmények is kibabráltak Székely János focistáival. Az edző nyilatkozata alapján a lányok az első félidőben nem tudtak, amit kezdeni az erős széllel, ha felívelték a labdát, a szél fújta vissza, az edző szerint fennállásuk tizenhárom éve alatt ilyen időben nem játszottak.

A hazaiak kihasználva, hogy a Vasas beszorult a saját térfelére, háromszor is betaláltak Iustina Rezeanu, Mădălina Zanfir és Cristina Tudorache révén. A második félidőben megváltozott a játék képe, támadásokat vezetett a Vasas, de a hazaiak kivédekezték kapott gól nélkül a hátralévő 45 percet, így 3-0 arányban kapott ki a székelyudvarhelyi együttes.

Három forduló után két tökéletes mérlegű csapat maradt a bajnokságban: Temesvár és Kolozsvár. A csíkiak is nyertek a harmadik fordulóban, így ők is veretlenek, két győzelemmel és egy döntetlennel – éppen a Vasassal játszottak döntetlen a második fordulóban – a harmadik helyen állnak, a Vasas a hatodikra csúszott vissza. A következő fordulóban Mitri Ritáék ismét idegenben lépnek pályára, a Banat Girls otthonában szeptember 25-én, vasárnap.

A tabella 3 forduló után:

Ha mégis néznél női focit, a Vasas Femina másodosztályos fiókcsapata itthon játszik szeptember 25-én, vasárnap 13 órától a Vulpițele Galbene ellen. A “sárgarókák” kicsit könnyebb ellenfélnek ígérkeznek az udvarhelyi csapat előző két fordulóbeli ellenfelénél, a Chindia Târgoviște-nél és a Farul Conștanța-nál, amelyek mindketten nagyarányú győzelmet arattak a jelenleg hetedik helyen álló kettesszámú Vasas ellen.

Kiemelt fotó: archívum/GÁL ELŐD