Csábul a medve, de egyelőre kutyát fogott a csapda

fotó: Fazakas Szabolcs

Először azt hitték, megfogta a csapda a medvét, de kiderült, hogy kutya van benne – mondta csütörtök reggel Fazakas Szabolcs, a Szejkefürdőn található Mini Erdély Park vezetője.

Nemrég, egy reggeli medvelátogatás után medvecsapdát helyeztek el a park bejáratánál, amelybe almát tettek, hogy azzal csalják lépre a medvét. Később csokit is becsempésztek az alma közé, amiatt előszeretettel sétálgat arra a medve, talán meg is kóstolta, de a csapda még nem fogta meg.

A pillanat, amikor meglátod Mini Erdélyben a medvét (videó)

Hétfőn még nyitás előtt körülnézett, hogy minden rendben van-e.

Miután szerda, május 5-e délután 6 óra körül a magyarországi turisták nagy ámulatára többször is a csapda körül sétált, lecsukódott annak az ajtaja, így azt hitték, hogy bezáródott a medve. Reggel azonban csak egy kutyát találtak benne – tudtuk meg.

Befogás után általában nem szállítják el egyből a medvét, hanem „pszichológiai hadviselést” folytatnak ellene: a csapdában tartják egy ideig, hogy tanulja meg, nem jó neki ott, és ne akarjon visszatérni a befogása helyszínére – nyilatkozta Fazakas Szabolcs a vadászokkal való beszélgetésére hivatkozva.