Cîţu menesztette az USR PLUS-os államtitkárokat

Szerda este menesztette Florin Cîţu miniszterelnök az USR PLUS-os államtitkárokat is, miután a minisztereik maguktól távoztak. Cîţu 26 államtitkárt és államtitkár-helyettest menesztett, közülük 21-en a minisztériumokban dolgoztak, egy a határon túli románok osztályán, egy az adóhivatalnál, hárman pedig Dan Barna kormányfő-helyettes kancelláriáján. A döntés már megjelent a Hivatalos Közlönyben.

Ugyancsak szerdán Ionuţ Moşteanut, az USR PLUS szóvivője és képviselőházi frakcióvezetőjét arról kérdezték az újságírók, hogy mi fog történni az USR PLUS-os prefektusokkal, alprefektusokkal és államtitkárokkal. A szóvivő kifejtette: a kormányt a PNL, az USR PLUS és az RMDSZ alkotja, tagjai „szorgalmasak, jó szakértők és lelkiismeretesen” végzik a rájuk bízott feladatot.

„Ez a kormány Románia kormánya és nem Florin Cîţué, az emberek a román állampolgárokért dolgoznak és nem Florin Cîţuért. Ha le akarja őket váltani, megteheti, egy tollvonásán múlik. De ez egy újabb visszaélés lenne, noha ahányat elkövetett, már semmin nem csodálkoznék” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy az USR PLUS most kormányon van-e vagy ellenzékben, Moşteanu azt felelte, pártja támogatja a kormánykoalíciót, amelyet továbbra is a PNL-USR PLUS-RMDSZ konstrukcióban szeretne folytatni, de más miniszterelnökkel. „A PNL-nek nagyon sok jó, hozzáértő embere van, nem értem, miért kapaszkodik egyetlen emberbe” – fogalmazott Moşteanu.

Agerpres