Budapesten látják vendégül az országosan körözött Pethő Attilát (frissítve)

A Pethő üti a szintet. Potápi Árpád János államtitkár Facebook-oldalán tettek közzé képeket a bántalmazásért elítélt férfiról.

A székelyudvarhelyi Pethő éttermet is díjazták A Magyar Utazó magazin eseményén hétfőn, július 18-án. A budapesti Continental Hotelben adták át 2021 legjobb turisztikai szolgáltatóinak járó díjait, a legjobb erdélyi étterem lett a Pethő. Ezen az eseményen vett részt a Pethő család a képek tanúsága szerint.

Olvasóink jelezték, hogy a díjakat átadó Potápi Árpád János közösségi oldalán egy rövid ideig láthatóak voltak azok a fotók, amelyeken a Pethő családdal pózol a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, köztük a – volt barátnője bántalmazásáért és zaklatásáért – jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélt Pethő Attilával, akit hetek óta köröz a rendőrség.

A Pethő család is a közösségi oldalon megosztott albumban volt legalább egy óráig.

A képeket rövid időn belül eltávolították a posztból, kivéve egyet:

A körözött személy a hátsó sorban látható, a hölgy mögött. Utólag ezt a képet is törölték.

Frissítés: mit szól hozzá Potápi?

Az államtitkárt a Transtelex újságírója érte el, akinek azt nyilatkozta: azért törölték a Facebook-oldaláról Pethő Attiláról készült felvételeket, mert egy körözött személlyel nem kívánt közös fotón szerepelni. Állítása szerint a fotózkodás idején nem volt tudomása a tényállásról:

A díjátadó után közös fotózásokra került sor, aki akart, odalépett hozzám, és azokkal fényképezkedtem. Pethő Attiláról nem volt tudomásom, hogy ott van, azt se tudtam, hogy körözik. Eddig azt se tudtam, hogy létezik. A Pethő családdal egyébként sincs semmi viszonyom, gratulálok nekik, hogy elnyerték ezt a díjat”.

Az államtitkár úgy tudja, hogy a vendéglistán Pethő Attila nem is szerepelt, a díjátadóra csak a szüleit hívták meg a szervezők.

Pethő Attilának nem kellett volna velem fotózkodnia, egyébként meghívást sem kapott a díjátadóra. Ha azonban már volt ilyen hülye, hogy körözött személyként odajött, akkor legalább az édesanyja vagy az édesapja szólhatott volna neki, hogy ne csináljon közös fotót velem, mert a hatóságok figyelik a nyilvános oldalakat” – mondta az esetről Potápi Árpád János, aki nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy az államtitkárság értesítette-e a hatóságokat egy szökésben lévő román állampolgár magyarországi tartózkodásáról.

Nem az én feladatom, hogy bárkit is értesítsek, az én munkatársaimnak sem a feladata ez. Nem mi nyomozunk utána, nem mi körözzük. Nyilván a megfelelő hatóságok megteszik a megfelelő lépést” – vélekedett.

Ők nyertek díjat még:

Az év határon túli területekre utaztató irodája a Kárpáteurópa Utazási Iroda, Az év erdélyi magyar szálláshelye a Gyimesi Skanzen Panzió lett. Az év erdélyi magyar étterme a Pethő Étterem, Az év felvidéki magyar szálláshelye a Kék hal étterem és panzió, Az év felvidéki magyar étterme a St. Petrus Vini, Az év vajdasági magyar szálláshelye a Vila Elizabet, Az év vajdasági magyar étterme a Hedera Étterem, Az év muravidéki magyar szálláshelye a Panonska Vas, Az év muravidéki magyar étterme a Pri Lujzi, Az év horvátországi magyar szálláshelye a Piros-Étterem Piros Csizma, Az év horvátországi magyar étterme a Restoran Citadella. A kárpátaljai magyar intézmények, éttermek és szálláshelyek az ukrajnai háborús menekültek ellátásában való aktív részvételért és példás helytállásért kaptak elismerést – közölte az MTI.