Bronzot sprintelt Nagy Elemér

Az igazolt romániai masztersz sportolók Országos Masters Fedettpályás Atlétikai Bajnokságát rendezték március 4-én, szombaton és 5-én, vasárnap. A bukaresti Lia Manoliu Nemzeti Sporttelepen található Ioan Soter Atlétikai Csarnokban rendezett versenyen Nagy Elemér, a Városi Sportklub futója, és a székelyszentkirályi Szent István Általános Iskola testnevelés tanára is érdekelt volt. Három számban is: a 60, a 200 és a 400 méteres síkfutásban.

A versenyen, ahogy minden veterán versenyen, a versenyszámokat korcsoportonként díjazzák ötévenkénti bontásban, Elemér a 45 és 50 év közötti korcsoportban indult, és végül a 400-on nem állt rajthoz, a hatvanméteres sprintben csak ketten voltak jobbak nála, a győztes Constantin Dan, és Florin Mînzatu, így a VSK futójának bronzérmet jelentett 8,66 másodperces ideje.

Fotó: Nagy Elemér archívuma

Másik számában éppencsak lecsúszott a dobogóról, itt a tíz nevező közül heten voltak ott a rajtnál, Elemér 29,15 másodperc alatt teljesítette a távot negyedikként. A testnevelés tanár tavaly és két éve is bajnoki címet szerzett ezen a távon, akkor 2021-ben 28,51 másodperc alatt futva le a 200-at, ám idén azzal sem lehetett volna felférni a dobogóra ebben a korosztályban. Mindegyik másikban igen.